Ось як готують пишний бісквіт – нарешті знайшла вдалий рецепт
Секрети випічки бісквіта
Дотримуйтесь правильного співвідношення інгредієнтів.
Ось найбільш вдале:
6 яєць;
1 скл. цукру;
1 скл. борошна;
1 щіпка соди або 0,5 ч. л. розпушувача.
Приготування:
Перед тим як збивати яйця, потримайте їх в морозилці 10-15 хвилин, вони повинні бути добре охолодженими.
Збивайте яйця в глибокій мисці міксером на високій швидкості. Вінчик повинен «ходити» по поверхні і тільки іноді опускатися на дно ємності.
Після того як яєчна маса збільшилася в обсязі в 4-5 разів, починайте невеликими порціями додавати цукор.
Вимкніть міксер і всипте просіяне борошно, перемішайте суміш ложкою, додайте соду або розпушувач.
Деякі кулінари радять гасити соду оцтом або лимонною кислотою, по черзі додаючи їх в тісто (не змішуючи заздалегідь в ложці).
Форму для випічки застеліть пергаментом і присипте борошном, вилийте бісквітне тісто.
Ставити форму з тістом слід в уже розігріту духовку і випікати при температурі не більше 180 градусів. Якщо ви помітили, що краї випічки підрум’янились, а серединка рідка, поступово збавте жар.
Випікається виріб близько 45 хвилин, час приготування залежить від діаметра форми. Під час випічки дверцята духовки краще не відкривати: бісквіт може осісти!
Готовому коржу дайте охолонути прямо в формі, потім виймайте.
Уміння випікати пишний бісквіт – один з важливих навичок, властивих майстерній господині. З бісквіта можна зробити справжній шедевр, додавши в нього горіхи, а потім змастивши кремом або помадкою. Просто проявіть трохи фантазії! А корисною статтею поділіться з друзями.