«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Ось справжня різниця між маслом і маргарином

Проте давайте утримаємось від порівняння цих продуктів із жиром.

А чим звикли користуватись ви? Все дуже просто, адже є основна причина. Все залежить від того, чим саме користувалась ваша родина, коли ви були маленькими – маслом чи маргарином. Деякі люди виростають як користувачі масла, деякі люди ростуть як шанувальники маргарину. Це лише два варіанти, звикши до яких виростають люди, адже є й ті, хто найчастіше користується тваринним жиром, або не визнає жоден із варіантів. Але в чому ж реальна різниця між маслом і маргарином?

Два популярних спреда є схожими між собою, виглядають схоже, та їх упакування має тенденцію бути подібним, і, в залежності від температури, їх консистенція може бути однаковою. Але саме в процесі виробництва і криються головні відмінності.

Візьмемо до уваги інгредієнти – масло виробляється з молока або вершків, і, зазвичай виготовляються у двох варіантах: солоному та несолоному. Проте маргарин, як правило, повністю виключає використання молочних продуктів і здебільшого складається з рослинної олії, солі та емульгаторів. Коли він був створений вперше, в якості більш доступного вершкового масла в XIX столітті, маргарин був зроблений з додаванням тваринного жиру, але більшість марок, що виготовляють його зараз, відмовились від використання цього інгредієнту.

З точки зору виготовлення, то традиційно масло збивають з вершків або сметани, а маргарин виробляється завдяки процесу гідрування. Маргарин одержав свою назву від одного з первинних похідних інгредієнтів – жирної кислоти, яку називають маргариновою кислотою, яка походить від грецького слова margaron, що означає “перлина”. Масло походить від грецького слова boutoron, що означає “коров’ячий сир”.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі