Особливі квашені помідори на зиму. Цей рецепт має бути у кожної господині.
Нам потрібно:
— помідори;
— кріп;
— корінь хрону;
— часник;
— лавровий лист (по одній штуці на кожен літр каструлі);
— перець горошком чорний і запашний (по горошині кожного виду перцю на 1 літр каструлі);
— листя чорної смородини;
— гіркий перець;
— сіль з розрахунку 2 ст. ложки на 1 л води.
Приготування:
Отже, на дно самої великої каструлі, яка є в будинку, кладемо кріп, хрін, часник і спеції.
Далі викладаємо помідори.
Зверху покладається ще лавровий листочок, листя чорної смородини, а закриваємо все це листям хрону.
Готуємо розсіл, розчинивши в киплячій воді сіль.
Квашені помідори за рецептом приготування заливаємо остиглим розсолом. Розсолу витрачається приблизно половина обсягу каструлі.
Накриваємо марлею. Май на увазі, на ній буде збиратися цвіль, тому її доведеться періодично міняти. Зверху потрібно також покласти тарілку як вантаж.
Накриваємо кришкою і виставляємо на балкон.
Квашеними помідорами можна буде ласувати вже через місяць-півтора.