Особливі рецепти варення з чорної смородини. Готувати просто і швидко.
Смажене варення зі смородини
Інгредієнти:
3 ст. ягід смородини
2 ст. цукру
Рецепт приготування смородинового варення:
У сковороду насипати ягоди та цукор.
Смажити до повного розчинення цукру, помішуючи дерев’яною ложкою, на середньому вогні.
Викласти в стерильну банку.
Джем зі смородини на зиму
Інгредієнти:
650 г чорної смородини
350 г цукру
5 коробочок кардамону
0,5 палички кориці
сік половини лимона
цедра 1 апельсина, нарізана смужками
0,5 ч. л. меленої гвоздики
Рецепт приготування джему зі смородини покроково:
Ягоди засипати цукром, залишити на кілька годин або на ніч.
Додати всі прянощі, цедру апельсина (тільки помаранчеву частину) і сік лимона. Акуратно перемішати.
Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити близько 40 хвилин, регулярно помішуючи, до загусання.
Перелити в стерилізовані банки місткістю 0,5 л.
Смородинове варення «п’ятихвилинка»
Інгредієнти:
2 кг смородини
1 кг цукру
Рецепт приготування варення зі смородини «п’ятихвилинка»:
Ягоди добре промити та обсушити, скласти в каструлю.
Додати цукор і перемішати. Дати постояти кілька годин.
Довести до кипіння і варити на сильному вогні 5 хвилин.
Розкласти у стерилізовані банки й закатати.
Желе з чорної смородини на зиму
Інгредієнти:
6 склянок води
1 кг ягід смородини
2,5 кг цукру
Рецепт приготування чорносмородинового варення:
Закип’ятити воду, опустити в неї підготовлені ягоди та варити з моменту закипання протягом 2 хвилин.
Гарячу ягідну масу протерти через сито з великою сіткою, додати цукор, знову поставити на вогонь і довести до кипіння.
Через 3 хвилини зняти з вогню і розлити у стерилізовані банки. Закатати.
Густе варення «п’ятихвилинка» зі смородини
Інгредієнти:
1 кг чорної, червоної або білої смородини
1-1,3 кг цукру
Рецепт приготування густого варення зі смородини:
Викладіть ягоди в каструлю, засипте цукром і перемішайте.
Поставте на слабкий вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Потім варите на середньому вогні, продовжуючи помішувати, ще 5 хвилин.
У процесі приготування знімайте з варення пінку.
Смачного!