Особливо смачні консервовані персики. Здивуйте своїх дітей та гостей.
Персики вибирайте не дуже зрілі (тверді) та без пошкоджень.
Нам потрібно:
Персик — 2 кілограми
цукор — 400 грам
вода — 1 літр
Лимонна кислота — 2 чайні ложки
Приготування:
Перш за все миємо персики в холодній воді і витираємо їх насухо рушником.
Потім гострим ножем розрізаємо кожен персик уздовж кісточки. Тепер беремо фрукт в руки і обома долонями потроху, акуратно прокручуємо половинки в різні боки. Це найбільш вдалий спосіб видалити кісточку,так щоб по мінімуму пошкодити м’якоть персика.
Кісточки акуратно вирізаємо гострим ножем. І тільки тепер можна знімати ножем шкірку.
Розкладаємо підготовлені половинки або четвертинки персиків в стерилізовані банки. Складаємо половинки персиків в гарячі банки щільно, але при цьому не сильно притискаємо їх, персики повинні зберегти форму.
В каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння і окропом заливаємо персики в банках. Прикриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.
Далі, потрібно злити воду з банок назад в каструлю, у воду додаємо цукор і лимонну кислоту ( 2 чайні ложки без гірки) і варимо все після закипання 3 хвилини.
Знову заливаємо персики киплячим сиропом і відразу ж герметично закриваємо (або закатуємо) кришками.
Перевертаємо банки кришками вниз і закутуємо ковдрою або пледом до повного охолодження.
Все, консервовані персики готові. Смачного!