«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Особливо смачні консервовані персики. Здивуйте своїх дітей та гостей.

Консервовані персики будуть прекрасним десертом або начинкою для різноманітної домашньої випічки.

Персики вибирайте не дуже зрілі (тверді) та без пошкоджень.

Нам потрібно:

Персик — 2 кілограми
цукор — 400 грам
вода — 1 літр
Лимонна кислота — 2 чайні ложки


Приготування:

Перш за все миємо персики в холодній воді і витираємо їх насухо рушником.

Потім гострим ножем розрізаємо кожен персик уздовж кісточки. Тепер беремо фрукт в руки і обома долонями потроху, акуратно прокручуємо половинки в різні боки. Це найбільш вдалий спосіб видалити кісточку,так щоб по мінімуму пошкодити м’якоть персика.

Кісточки акуратно вирізаємо гострим ножем. І тільки тепер можна знімати ножем шкірку.

Розкладаємо підготовлені половинки або четвертинки персиків в стерилізовані банки. Складаємо половинки персиків в гарячі банки щільно, але при цьому не сильно притискаємо їх, персики повинні зберегти форму.

В каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння і окропом заливаємо персики в банках. Прикриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.

Далі, потрібно злити воду з банок назад в каструлю, у воду додаємо цукор і лимонну кислоту ( 2 чайні ложки без гірки) і варимо все після закипання 3 хвилини.

Знову заливаємо персики киплячим сиропом і відразу ж герметично закриваємо (або закатуємо) кришками.

Перевертаємо банки кришками вниз і закутуємо ковдрою або пледом до повного охолодження.
Все, консервовані персики готові. Смачного!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі