«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Оцінять навіть справжні гурмани! М'ясний рулет у духовці - смакота, яку "зметуть" з столу за мить

Чи пробували ви коли-небудь готувати м'ясний рулет в духовці? Якщо ні, то рекомендуємо зробити це прямо зараз. Для приготування цієї страви вам не знадобиться багато інгредієнтів і вільного часу. І якщо строго дотримуватися всі вимоги рецепта, у вас обов'язково вийде такий обід, який можна буде сміливо піднести навіть самим вибагливим гостям, передають Патріоти України.

Існує багато різних способів приготування м'ясного рулету. Його можна робити з яловичини, свинини та ін., а також із застосуванням будь-яких спецій і начинок. Більш того, м'ясний рулет в духовці нерідко готують і з використанням фаршу. Але про все по порядку. Отже, нам необхідно наступне:

  1. свинина без великої кількості жиру і кісток (бажано купувати цільний шматок) - близько 2 кг;
  2. безкісткові чорнослив - приблизно 200 м;
  3. зубки часнику - близько 8 шт.;
  4. горіх мускатний подрібнений - десертна ложка;
  5. олія соняшникова - близько 4 великих ложок;
  6. дрібна сіль і мелений перець - використовувати за смаком.

Обробка м'яса

М'ясний рулет в духовці, рецепт якого ми зараз розглядаємо, виходить дуже смачним і ароматним. Але перш ніж зайнятися його формуванням, слід ретельно підготувати основний компонент. Для цього цільний шматок свинини потрібно сполоснути, а потім видалити з нього всі неїстівні елементи у вигляді прожилок і плівок. Далі м'ясної компонент необхідно розрізати так, щоб у підсумку у вас утворився пласт товщиною близько 14-2 сантиметрів.

Маринування свинини

Перш ніж випекти м'ясний рулет в духовці, свинину рекомендується замаринувати в сухому соусі. Для його створення слід натерти 4 зубки часнику на маленькій тертці, а потім додати до нього заздалегідь пропарений (100 г) і подрібнений в кашку чорнослив (в блендері). Після цього до інгредієнтів необхідно за смаком додати перець і дрібну сіль. Приготувавши сухий маринад, їм потрібно змастити весь м'ясний пласт і залишити його в такому вигляді на 30-60 хвилин. Тим часом можна приступити до приготування начинки.

Робимо ароматну начинку

Щоб м'ясний рулет, запечений в духовці, вийшов максимально ароматним і смачним, його слід начинити обсмаженими інгредієнтами. В якості них необхідно використовувати ті ж самі продукти, що застосовувалися при створенні соусу. Однак обробляти їх слід дещо інакше. Зубки часнику потрібно нарізати на тонкі пластинки, а пропарений безкісткові чорнослив - нашаткувати на середні шматочки. Далі їх необхідно викласти в сотейник з оліям і обсмажити на повільному вогні до легкого почервоніння.

М'ясний рулет в духовці: рецепт з фото

Формуємо виріб

Приготування м'ясного рулету в духовці не забирає багато часу. Але перш ніж його туди помістити, виріб слід правильно сформувати. Для цього замаринований пласт свинини потрібно викласти на дошку або стіл, а потім розподілити по його поверхні раніше обсмажену начинку. Далі м'ясної шматок необхідно загорнути в щільний рулет і зав'язати міцними нитками, щоб в процесі термічної обробки він не розкрився.

Запікаємо в духовій шафі

Як довго запікається м'ясний рулет в духовці? Після того, як він буде сформований, його необхідно помістити на деко або іншу форму, а потім відправити в розігріту шафа. Запікати виріб рекомендується при температурі 210 градусів протягом цілої години. За цей час свинина повинна стати м'якою і покритися червонуватою корою.

Правильно подаємо до столу

Тепер ви знаєте, як робиться святковий м'ясний рулет в духовці. Рецепти на новий рік повинні знати абсолютно всі господині. Адже завдяки їм ви зможете смачно і красиво накрити на стіл, що неодмінно оцінять всі ваші запрошені гості. Подавати готовий запечене блюдо до столу рекомендується злегка охолодженому вигляді. Його необхідно нарізати на шматки (круглі) товщиною 1-14 сантиметри, а потім красиво розташувати на тарілці.

М'ясний рулет в духовці: рецепт з мішаного фаршу

Як було сказано вище, готувати такий виріб можна не тільки зі свинини, але і з яловичини і навіть м'яса птиці (наприклад, з грудок). Більш того, для подібного страви можна використовувати абсолютно різну начинку. Приміром, дуже смачним виходить м'ясний рулет в духовці (рецепт з фото представлені в цій статті) з сиром, яйцями, зеленню, грибами, цибулею, морквою та іншими інгредієнтами. Однак принцип їх приготування завжди однаковий. З м'яса необхідно зробити пласт, а потім викласти на нього начинку, згорнути і щільно зав'язати. Запікати такі рулети слід по-різному. Яловичині потрібно більше часу, а грудкам - менше. Але як же приготувати м'ясний рулет в духовці, використовуючи для цього змішаний фарш? Щоб відповісти на поставлене питання, нам необхідно придбати наступне:

  • свинина + яловичина без кісточок, але з жиром - по 450 г;
  • цибулини великі гіркі - 4 шт. (2 в фарш, 2 в начинку);
  • морква велика - 2 шт.;
  • рис довгозерний - 2/3 склянки;
  • яйце свіже невелике - 4 шт. (1 в тісто, решта в начинку);
  • хліб білий, вимочений в молоці - пару середніх шматочків;
  • перець і дрібна сіль - застосовувати за смаком;
  • олія рослинне - для пасерування овочів.
  • М'ясний рулет в духовці: рецепт з фото

Приготування фаршу

Щоб сформувати м'ясний рулет, слід приготувати змішаний фарш. Для цього потрібно сполоснути в холодній воді яловичину та свинину, а потім нарізати їх на шматки і подрібнити в м'ясорубці. Також слід перетворити в кашку і пару головок горького лука. Далі обидва інгредієнти потрібно перемішати, додати ним збите яйце, хліб, вимочений в молоці, а також перець та сіль. У підсумку ви повинні отримати ароматний однорідний фарш.

Підготовка начинки

Начинку для такої страви слід робити поетапно. Для початку потрібно відварити курячі яйця, охолодити їх, почистити і залишити в цілому вигляді. Далі необхідно перебрати длиннозерную крупу і ретельно промити її в ситі. Після цього рис слід відварити в солоній воді, а потім сполоснути і сильно струснути. В результаті у вас повинна вийти розсипчаста крупа. Що стосується цибулин і моркви, то їх необхідно почистити і подрібнити. Перший інгредієнт - нашаткувати на кубики, а другий - натерти на тертці. Далі овочі потрібно обсмажити на рослинному маслі, додавши до них перець і сіль.

Формуємо блюдо

Щоб правильно сформувати м'ясний рулет, вам потрібно щільна бавовняна та лляна тканина. Як варіант, підійде і багатошарова марля. Її слід вимочити у воді, добре віджати, а потім помістити на рівну поверхню. Далі на тканину необхідно розподілити змішаний фарш, щоб у вас вийшов пласт товщиною 16 сантиметра. Після цього на м'ясний продукт потрібно викласти розсипчастий рис, а потім пасеровані овочі. На завершення В центр вироби необхідно помістити очищені яйця. Виклавши всі інгредієнти в правильному порядку, їх слід акуратно загорнути в рулет. Щоб він не розвалився, необхідно піднімати краю змоченою у воді марлі або іншої обраної тканини. В результаті у вас повинен утворитися рулет з потрійною начинкою всередині.

Як правильно запікати рулет?

Сформувавши виріб, його слід акуратно розташувати на змащеному деку, а потім відправити в духовку. Запікати такий рулет при температурі 190 градусів рекомендується протягом однієї години. Цього часу достатньо для того, щоб виріб добре схопилося, а фарш - повністю приготувався

Подаємо рулет з фаршу запрошеним гостям

Після того як термічна обробка в духовці буде завершена, м'ясний рулет слід акуратно прибрати з листа і розташувати на широкій плоскій тарілці. Далі його потрібно нарізати на шматки товщиною 18-2 сантиметри. Якщо всі інгредієнти були викладені правильно, то ви повинні отримати дуже смачне блюдо, яке красиво виглядає в розрізі. Подавати його до столу можна як закуску, і як гаряче блюдо. Додатково рулет можна облити томатної або вершковою підливою. Приємного апетиту!

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі