Пальчики оближеш: пиріг з абрикосами
Літо, попри спеку, чудовий час, адже саме в цю пору року такий достаток фруктів і ягід. Їх можна їсти просто так, а можна приготувати з ними дуже смачні страви. Наприклад, пудинг з фруктами і насінням чіа або пиріг з абрикосами. Другий виходить кисло-солодким і ароматним, до того ж готувати його не так вже й довго, інформує Ukr.Media.
Так, пиріг з абрикосами не найбільш дієтична страва, але іноді можна побалувати себе смачненьким, а наїдене пізніше відпрацювати в спортзалі.
Інгредієнти:
700 г свіжих абрикосів
1,5 склянки борошна
1 склянка цукру
1 ст. л. крохмалю
3 яйця
60 гр. вершкового масла
1 ч. л. розпушувача
1 ч. л. ванільного цукру
1 щіпка солі
1-2 ст. л. цукрової пудри
Приготування:
Стиглі абрикоси помийте і розділіть на половинки, видаливши кісточку.
Підготуйте форму для випічки (підійде будь-яка: силіконова, скляна, роз'ємна діаметром 14 або 26 см). Форму рясно змастіть вершковим маслом і посипте борошном. Можете натомість вистелити пергаментним папером.
Приготуйте тісто для абрикосового пирога: у мисці змішайте склянку цукру і три яйця. В розтертий цукор з яйцями додайте вершкове масло. В окремій мисці просійте борошно, додайте 1 столову ложку крохмалю, ванільний цукор, 1 чайну ложку розпушувача і щіпку солі. Все гарненько перемішайте і додайте в яєчну суміш. Перемішайте всі інгредієнти до стану густого тіста (для пирога з абрикосами тісто має бути більш густим, ніж для шарлотки).
Акуратно вилийте тісто у форму для запікання, рівномірно розподіливши по всій поверхні. На тісто викладіть половинки абрикос м'якоттю вгору, не вдавлюючи в тісто.
Посипати абрикоси цукром не потрібно, щоб не виділявся сік і тісто не вийшло мокрим.
Форму поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і залиште випікатися приблизно на 40 хвилин. Перевірте готовність пирога з абрикосами, проколовши тісто зубочисткою — якщо вона залишається сухою, значить пиріг готовий.
Готовий абрикосовий пиріг посипте цукровою пудрою.