«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Паска за старим рецептом! Бабуся навчила пекти! Вона швидко сходить! Дуже пухка та ніжна!

Такої паски ви ще не їли!

Потрібно:

1 кг борошна,

0,5 л молока,

0,5 пачки дріжджів,

6 яєць, 150 г масла,

0,5 ч. л. солі,

1 скл. цукру,

ваніль на кінчику ножа, або 1 пакетик ванільного цукру,

0,65 склянки родзинок і цукатів, потовчені горіхи.

Приготування:

У теплому молоці розім’яти дріжджі, додати цукор, розтоплене масло, сіль, ванілін, борошно, розтерті з цукром яйця та вимішувати, поки тісто не почне відлипати від рук.

Додати родзинки, цукати і поставити у тепле місце, накривши рушником. Зверху покласти гілочку посвяченої верби, щоб добре підходило.

Коли тісто збільшиться удвічі, перемішати і викласти порціями у змащені маслом форми, посипані потовченими горіхами чи борошном. Заповнити форму тістом на третину висоти. Трохи тіста залишити, щоб прикрасити паску. Зробити з нього валики, скрутити джгутики, сплести косички і покласти на поверхню паски.

Півгодини дати тісту вистоятись у теплому місці. Змастивши паски збитим жовтком, обережно, не струшуючи форму, щоб тісто не сіло, поставити в духовку на середню температуру (160-170°C) і пекти приблизно 40 хвилин.

Випечену паску акуратно вийняти з форми і винести в прохолодне приміщення.

Смачного!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі