Паска за старим рецептом! Бабуся навчила пекти! Вона швидко сходить! Дуже пухка та ніжна!
Потрібно:
1 кг борошна,
0,5 л молока,
0,5 пачки дріжджів,
6 яєць, 150 г масла,
0,5 ч. л. солі,
1 скл. цукру,
ваніль на кінчику ножа, або 1 пакетик ванільного цукру,
0,65 склянки родзинок і цукатів, потовчені горіхи.
Приготування:
У теплому молоці розім’яти дріжджі, додати цукор, розтоплене масло, сіль, ванілін, борошно, розтерті з цукром яйця та вимішувати, поки тісто не почне відлипати від рук.
Додати родзинки, цукати і поставити у тепле місце, накривши рушником. Зверху покласти гілочку посвяченої верби, щоб добре підходило.
Коли тісто збільшиться удвічі, перемішати і викласти порціями у змащені маслом форми, посипані потовченими горіхами чи борошном. Заповнити форму тістом на третину висоти. Трохи тіста залишити, щоб прикрасити паску. Зробити з нього валики, скрутити джгутики, сплести косички і покласти на поверхню паски.
Півгодини дати тісту вистоятись у теплому місці. Змастивши паски збитим жовтком, обережно, не струшуючи форму, щоб тісто не сіло, поставити в духовку на середню температуру (160-170°C) і пекти приблизно 40 хвилин.
Випечену паску акуратно вийняти з форми і винести в прохолодне приміщення.
Смачного!