Перевірені та ефективні рецепти: нaрoдні засоби, які виводять мокроту з лeгень
1. Відхaркувaльний засіб, настоянкa з лушпиння
Для того щоб приготувати цей народний засіб Вам знадобляться такі продукти: свіжий рідкий мед – п’ятдесят грам, ріпчаста цибуля – півкілограма, очищена вода – один літр, цукровий пісок – півкілограма. Очистіть і подрібніть цибулю, після чого налийте очищену воду в каструлю і додайте в неї цукор і цибулю. Кип’ятіть суміш на повільному вогні близько трьох годин, а потім трохи остудіть, відставивши з плити і додайте мед. Перелийте відвар в ємність з щільною кришкою (пляшку або банку). Приймайте засіб по п’ять – шість столових ложок на добу після прийому їжі.
2. Банановий відвар
Приготуйте такі інгредієнти: стиглі банани – два, цукровий пісок – п’ятдесят грам, очищена вода – один стакан. Необхідно закип’ятити воду, додати в неї цукор, а потім ємність зняти з плити і додати в приготований цукровий сироп протерті через дрібну тертку банани. Все ретельно перемішайте і вживайте з чаєм.
3. Вiдхaркувaльний засіб з настоянки чорної редьки
Вам потрібно приготувати одну чорну редьку і дві столові ложки рідкого меду. Зріжте у редьки точку росту і виріжте в ній невелике заглиблення (максимум, ніж на одну третину маси плода). Тепер покладіть мед у вирізане поглиблення. Потім необхідно обережно опустити редьку хвостиком вниз в склянку з холодною очищеною водою. Дайте редьці настоятися в воді близько п’яти годин, після чого випийте отриманий настій і знову покладіть в редьку нову порцію меду.
4. Вiдхaркувaльний засіб на основі лука і картоплі для дітей
Складіть в каструлю такі продукти: одне середнє яблуко, один літр очищеної води, одну середню картоплю і одну головку ріпчастої цибулі. Поставте каструлю на повільний вогонь і варіть її вміст до половини рівня води. Поїть цим відваром дитину тричі на день по одній чайній ложечці перед їжею.
5. Трави для виведення мoкрoтиння з лeгень
Залийте літром гарячої очищеної води дві столові ложки однієї з таких трав: чебрець, материнка, подорожник, оман, термопсис, корінь солодки. Дайте напою настоятися дві години, після чого пийте його тричі на день по склянці перед їдою.