Пиріг нашого дитинства, йому немає аналогів. Дуже смачно з малиною або червоною смородиною, рекомендуємо!
Складові:
2 яйця
200 г маргарину
250 г цукру
1 ч. л. ваніліну
1 ч. л. розпушувача
500 г борошна
200 г джему або варення
Спосіб приготування:
200 г маргарину розтопіть на невеликому вогні, перелийте в глибоку ємність, додайте 2 яйця, 250 г цукру, 1 ч.л. ваніліну.
500 г борошна ретельно просійте через сито, змішайте з 1 ч.л. розпушувача, додайте невеликими порціями в ємність з маргарином, замісити однорідне тісто.
Розділіть тісто на 2 частини, одна повинна бути трохи більша за іншу. Меншу частину тіста загорніть в харчову плівку і відправте в морозильну камеру на 60 хвилин.
Більшу частину тіста розкачати в тонкий пласт і викладіть у форму для запікання, застелену пергаментним папером, змащену маслом.
Викладіть на тісто 200 г джему або варення, рівномірно розподіліть по всій поверхні.
Дістаньте другу частину тесту, натріть на тертці, рівномірно покрийте всю поверхню начинки.
Розігрійте духовку до 190 — 200 градусів, відправте форму для запікання в духовку на 25 хвилин. Готовий пиріг викладіть на гарне блюдо, дайте трохи охолонути, можна подавати до столу. Приємного вам апетиту!