Пиріжки “Як пyх”. Сyсiдка на базарі їх продає. Тaка черга стoїть – рoзмітaють за хвилину ще зранку! Ледве рeцепт у неї випpoсила! Вдалися з пеpшого рaзу! Тaкого тіста я щe не їлa!
Інгредієнти для тіста:
1 стакан кефіру (стакан = 250 мл)
півсклянки рослинної рафінованої олії
11 г сухих дріжджів або 30 г свіжих
1 чайна ложка солі
1 столова ложка цукрового піску
3 склянки борошна
Як приготувати пиріжки «як пух»:
Кефір змішати з рослинною олією і трохи підігріти в каструльці. Якщо використовуєте свіжі дріжджі, то додати їх в цю суміш.
Додати сіль і цукровий пісок, все розмішати.
Швидкодіючі сухі дріжджі змішати з просіяного борошном. Якщо дріжджі НЕ швидкодіючі, в гранулах, то їх попередньо розвести в 2 столових ложках теплої води і додати трохи цукру. Залишити хвилин на 15.
Суміш кефіру і масла поступово вливаємо в борошно і замішуємо тісто. Всe борошно спочатку брати не потрібно, краще потім додати її при необхідності. Тісто має бути м’яке, не круте.
Готове тісто накрити серветкою і поставити в тепле місце на 30 хвилин (наприклад, ємність з тістом поставити в більшу ємність з теплою водою і накрити рушником).
Поки тісто підходить, приготувати начинку. Начинку вибирайте на свій смак, пиріжки будуть дивовижні з будь-якою начинкою!
Через 30 хвилин з тіста зліпити пиріжки, розкласти їх на деко, застелений промасленим пекарської папером, і залишити расстаіваться на 10 – 15 хвилин.
Духовку розігріти до 200 градусів.
Обмазати пиріжки яєчним жовтком, змішаним з молоком, і випікати приблизно 20 хвилин, поки не зарум’яниться верх пиріжків.
Після випічки накрити деко рушником і дати пиріжків «відпочити» хвилин 10.
Смачного!