«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Пісне дріжджове тісто на картопляному відварі! Таке бабуся вчила готувати! Виходить дуже пухке та смачне! Тільки вона знала цeй ceкрет!

Підходить для пирогів, пиріжків, булочок, піци.

Складові

2 великі картоплини;

350 мл води;

½ чайної ложки солі;

50 г цукру;

15 г пресованих дріжджів;

40 мл рослинної олії + трохи для змащування;

280-300 г борошна.

Приготування

Наріжте картоплю невеликими шматочками. Закип’ятіть воду в каструлі, викладіть туди бульби і відваріть до м’якості. Злийте картопляний відвар в окрему ємність. У вас повинно вийти приблизно 200 мл відвару.

Розімніть картоплю в пюре. Додайте відвар і перемішайте до однорідної консистенції. Остудіть суміш до кімнатної температури і перелийте в миску.

Додайте сіль і цукор і перемішайте. Потім додайте дріжджі та олію і добийтеся однорідності маси. Порційно всипте просіяне борошно, замішуючи тісто.

Злегка змастіть його і чисту глибоку ємність олією. Викладіть туди тісто, накрийте плівкою і залиште в теплому місці на півгодини. Потім перемішайте масу руками, змастивши її олією, знову накрийте плівкою і залиште ще приблизно на 30 хвилин.

Смачного!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі