«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Пісні рецепти улюблених запіканок з картоплею. Смакота без м’яса! Багато людей готують їх в піст

Якими ж смачними й апетитними можуть бути пісні страви з картоплі.

Пропонуємо тобі різноманітні рецепти запіканки з картоплею та грибами.

Багатьох господинь під час посту виручають пісні страви, рецепти яких включають традиційну картоплю і гриби. Дуже смачно ці продукти поєднуються в запіканках.

Картопляна запіканка з грибами і помідорами
Дуже легка і напрочуд смачна картопляна запіканка, приготовлена з ніжними ароматними грибочками. Спробуй доповнити таку страву помідорами, і вона набуде пікантного присмаку.

Інгредієнти:

700 г картоплі,
300 г печериць,
1 цибулина,
1 помідор,
2 ст. ложки олії,
2 ст. ложки пісного майонезу,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Приготування:

Дрібно поріж цибулю. Гриби поріж тонкими пластинами. Обсмаж цибулю, а потім гриби на олії до випаровування рідини.

Картоплю поріж тонкими кружечками. Помідор також поріж тонкими часточками.

Форму для запікання змасти олією. На дно виклади частину картоплі, посоли і поперчи. Потім виклади шар обсмажених грибів.

Поверх грибів піде другий шар картоплі, його також посоли і поперчи. На нього виклади помідори. Зверху – останній шар картоплі, трохи полий олією, посоли, поперчи і змасти пісним майонезом.
Відправляй пісну страву в розігріту до 180°С духовку і запікай до рум’яної скоринки приблизно 40 хвилин.

Готовій запіканці дай постояти 10 хвилин і подавай.

Картопляне пюре, запечене з грибами
Як і в більшості випадків, картопля просто ідеально поєднується з грибною начинкою, а легкий присмак оливкової олії і часничку надають страві особливої пікантності й аромату. А якщо з картоплі спочатку зробити пюре, то запіканка вийде більш ніжною.

Інгредієнти: 
700 г картоплі,
300 г печериць,
1 цибулина,
1 зубок часнику,
зелень,
2 ст. ложки оливкової олії,
щіпка меленого коріандру,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Приготування:

Очищену картоплю відвари до готовності в підсоленій воді. Потім злий воду і приготуй пюре. Додай оливкову олію, сіль і спеції.

Дрібно поріж цибулю. Некрупно поріж гриби. Часник пропусти через часничницю. Подрібни зелень.

Спасеруй цибулю на олії 5 хвилин, потім додай шампіньйони й обсмажуй, поки не випариться вся волога, приблизно 10 хвилин. Наприкінці додай часник, посоли і поперчи.

Форму для випікання змасти олією і виклади на дно обсмажені гриби. Зверху рівномірно розподіли картопляне пюре, допомагаючи виделкою, полий оливковою олією.

Відправляй пісну страву в розігріту до 200°С духовку і запікай 25-30 хвилин.

Готову запіканку дістань із духовки, трохи остуди і посип зеленню.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі