«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Пісочний пляцок з чорносливом: Сусідка поділилась рецептом! Без сумніву, це найсмачніше, що я колись готувала!

Пісочний пляцок з чорносливом: Сусідка поділилась рецептом! Без сумніву, це найсмачніше, що я колись готувала!

Продукти

Коржі

200 г вершкового масла

2 склянки борошна

1 ч. л. розпушувача

2 яйця

3 ст. л. рідкого мeду

1 склянка цукру

1 склянка волоських горіхів

Крем

20 мл кoньяку

100 г цукрової пудри

350 г вершкового масла

100 г чорного шоколаду з лісовими горіхами

150 г в’яленого чорносливу

Просочування

150 мл міцно завареної кави

1 ст. л. кoньяку

1 ст. л. цукру

Приготування

Коржі

Масло кімнатної температури збити з медом, яйцями та цукром до утворення пухкої маси.

Горіхи натерти на середній тертці. За допомогою кулінарної лопатки вмішати в масляну суміш горіхи і борошно з розпушувачем. Швидко замісити м’яке тісто. Розділити на три рівні частини, загорнути кожну в харчову плівку та поставити в холодильник на 3 години.

Далі кожну частину розкачати в тонкі пласти (22 × 22 см) чи в кола діаметром 22 см. Випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці до золотистого кольору.

Крем

В’ялений чорнослив залити окропом на 10 хви-лин. Воду злити, чорнослив обсушити паперовими рушничками, а потім накраяти на невеликі шматочки.

Шоколад потерти на тертці до найдрібнішої крихти. Помістити на водяну баню шоколад, кoньяк і 3 ст. л. вершкового масла. Помішувати суміш, аж поки шоколад не розтане. Зняти з водяної бані й вистудити.

Масло кімнатної температури збити до пухкої маси. Перемішуючи, порціями всипати цукрову пудру. За допомогою кулінарної лопатки змішати з шоколадною сумішшю та чорносливом.

Просочування

Міцно заварену каву змішати з цукром і кoньяком (до повного розчинення цукру).

Складаємо пляцок

Вистиглі коржі просочити кoньячно-кавoвим сирoпом і змастити кремом. Скласти один на другий. Верх і боки пляцка змастити кремом. Можна зверху притрусити какао-порошком, а боки оздобити кокосовою стружкою. Перед подачею до столу пляцку слід настоятися на холоді як мінімум 12 годин (краще – добу).

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі