Піца – всім піцам піца! З тонкою хрумкою основою за 20 хвилин. Діти спочатку не повірили, що вона домашня, а не привезена на замовлення
ПІЦА З тонкою хрумкою ОСНОВОЮ ЗА 20 ХВИЛИН. Джерело
Інгредієнти:
Тісто:
– 2 ложки сметани,
– 100-150 г кефіру,
– 50 г масла або маргарину (розтопити),
– сіль – третина ч. л.,
– 0,5 ч. л соди,
– мука,
– щіпка цукру.
Приготування:
Змішати кефір і сметану виделкою, додати сіль і соду-через 1-2 хвилини піде піна.
Додати цукор і маргарин. Додавши борошно, замісити дуже м’яке (можливо навіть трохи липнуче до рук тісто). Тут же покласти його на змащене деко і розрівняти руками (пласт не гладкий), укласти начинку (у мене пошарово цибулю, копчена ковбаса, сир, майонез).
Майонез обов’язково останнім шаром (тонка сіточка з пакетика).
Мені дуже подобаються Прованські трави-посипаю щіпку.
Печу при 180 гр. до рум’янцю на тісті.
PS на прохання читачів пишу точну кількість борошна для моєї піци (приготувала вдруге) – на половину 250 г склянки кефіру (інше за рецептом) у мене пішло 1,5 такого ж склянки борошна (1 стакан втрутитися в тісто, половина висипана на стіл і в ній замішано остаточно).
Смачного!