«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Пляцок “Oпiум” – ледь випросила рецепт у сусідки. Без сумніву це найсмачніший пляцок, який можливо приготувати вдома

Ну дуже смачний пляцок з ніжним бісквітом, хрумким безе і заварним маковим кремом з ароматом кави! Спробувала раз – і тепер буду пекти його часто. З цим пляцком треба трохи побавитись, але він вартує того

Бісквіт з какао:

50 г муки,
50 г крохмалю,
40 г какао,
4 яйця (розділити окремо білки і жовтки),
150 г цукру, дрібка солі.

Приготування

Усі складники повинні бути кімнатної температури.
Збити жовтки з половиною цукру до світлої пухкої маси.
В іншій мисці збити білки: як тільки почнуть пінитись, дати щіпку солі, а тоді поступово, збиваючи, додавати цукор. Збивати до стійких піків.
Додати збиті жовтки, легко вимішати до поєднання. Додати просіяну муку, какао і крохмаль, обережно змішати.
Пекти на папері приблизно 30 хв при 170 град.
Коли вистигне, розрізати на 3 коржі.
Безе:

3 білки,
дрібка солі,
150 г цукру,
0,5 ч. ложки соку лимона,
0,5 ч. ложки крохмалю.
Збити білки зі щіпкою солі, поступово додавати цукор.
Повинна вийти густа і блискуча маса.
Дати сік лимона, крохмаль і легесенько змішати.
Деко застелити папером, намалювати два кола приблизно по 20 см в діаметрі, викласти на них білки.
Духовку розігріти до 150 град, поставити деко з білками і одразу зменшити температуру до 120 град (з конвекцією).
Пекти не менше години, залишити в духовці, аж поки не вистигне.
Крем:

1 скл. (250 г) молока,
1 ст. ложка розчинної кави,
3 жовтки, 110 г цукру,
1 ст. ложка крохмалю,
250 г масла,
70 г сухого і змеленого маку.
Закип’ятити молоко з кавою.
Окремо в мисці збити жовтки з цукром до світлої пухкої маси.
Додати крохмаль
. Додати половину гарячого молока, вливати тоненькою цівко, постійно збиваючи, щоб жовтки не зварилися.
Вилити це до решти молока, вимішати.
Поставити на середній вогонь і довести до кипіння, часто мішаючи.
Проварити 1 хв до загустіння.
Зняти з вогню, прикрити верх фольгою (так щоб фольга дотикалась до поверхні крему) і остудити в кімнатній температурі.
Важливо: не мішати! Масло збити, тоді поступово за три рази додати яєчну масу. Потім дати мак. Можна і не давати, то вже на ваш смак.
Відложити 5 ст. ложок крему для верху і боків, а решту поділити на 4 частини.
Зібрати торт.

Коржі просочити лікером Амаретто (125 г + 125 г води) чи будь-яким сиропом. Ще треба густий джем: вишневий, сливовий чи смородиновий.

Отже, складаємо:

бісквітний корж – джем – крем – безе -крем – корж – джем – крем – безе – крем – корж. Змастити верх і боки, прикрасити, як вам подобається.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі