«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Пляцок “Шедевр”. Самий його вигляд про все говорить.

Складові:
Форма 20 на 25 см
1-й корж:
3 жовтки
125 гр маргарину
300 гр борошна
125 гр цукру
1 чайна ложка порошку до печива
1 ст л сметани

Жовтки збити з цукром, додати мелений з борошном і порошком маргарин, сметану,
замісити тісто і покласти в холодильник на 1:00 (трошки тіста я поклала в морозильник,
щоб їм затерти зверху сир)


Сиркова маса:
600гр сиру (змолоти)
4 яйця (білки збити)
0,5 ст цукру
0,5 чайних ложки порошку для печива
1 пачка ванільного цукру
2 ст л ванільного пудингу (або крохмалю)
2 ст л манної крупи
цедра лимона

Форму застелити пергаментом, викласти дно і борти тістом, покласти сир і затерти
тим тістом, в морозильнику. Пекти 1 годину при 170 гр.
2-й корж:
 

Перше тісто

3 білка
125 гр цукру
50 гр крохмалю
1 чайна ложка порошку до печива
1 столова ложка оцту
Збити білки до крутих піків, поступово додаючи цукор, зменшивши оберти, всипати
просіяний крохмаль і порошок, збити, в кінці додати оцет. За допомогою чайної ложки
або кондитерської мішка викласти в форму на пергамент кульки білого тесту. Присипати
його какао, або меленою кавою (за допомогою сита). Зверху заливаємо другим жовтим
тестом.


Друге тісто:

2 яйця
1 жовток
3 ст л борошна,
125 гр цукру,
1 ч л порошку для печива

Яйця і жовток збити з цукром (5-7 хв), акуратно перемішати з борошном і порошком,
вилити все на біле тісто. Стукнути формою по столу 2-3 рази. Пекти 35-40 хв. при 170 ºС.
 

КРЕМ:
3 яйця (великих)
250 гр цукру


Змішати, покласти на водяну баню і постійно збивати віночком до загусання.
Важливо збивати міксером, а вручну. Цей процес триває приблизно 20-30 хв. Збити
потрібно добре, інакше після охолодження маса розслоїться, тому запасіться терпінням.
Щоб краще контролювати процес, я збиваю крем у великій скляній мисці. Якщо після
охолодження на дні не зібралася жовтувата рідина – крем збитий правильно, якщо є
рідина схожа на сироп – ви не добили. Коли охолоне, збити 200-250 гр масла, поступово
додаючи яєчну масу. В кінці влити поступово по кілька крапель 1 ст.л. розчинної кави,
розведеної в 1-2 ч.л. коньяку). Добре збити.
Смачного!
 

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі