Пляцок «Трухлявий пень». Шикарна домашня смакота з найпростіших продуктів!
Простий, але вишуканий десерт для святкового столу! Джерело
– 1,5 – 2 склянки борошна
– 1 стакан кефіру або кислого молока
– 2 яйця
– 1 склянка цукру
– 1 склянка будь-якого варення (найкраще смородина, вишня)
– 2 ч.л. соди
Збиваємо яйця з цукром, додаємо варення.
Змішуємо в кефірі соду і додаємо борошно.
Все перемішуємо.
Має вийти негусте тісто, яке вільно стікає з ложки!
Випікаємо при 180 С протягом 20-25 хвилин.
Готовий корж розрізаємо на 2 частини.
Просочуємо коржі сиропом або водою, змішаною з варенням.
змішуємо 0,5 літра сметани з 0,4 склянки цукру.
Прикрашаємо тортик за смаком.