Плов зі свинини: як приготувати його смачно
Плов зі свинини - універсальна страва, і існує багато рецептів її приготування.Основними компонентами плову зі свинини є, звичайно ж, якісне м'ясо з жировими прожилками (краще брати ошийок), рис, цибуля, часник, морква. Свинина має ніжнішу консистенцію, ніж яловичина і баранина, а тому твій плов зі свинини вийде ніжним і смачним.
Щоб приготувати смачний плов зі свинини, тобі також знадобиться товстостінний посуд, наприклад, сотейник. Перед закладанням продуктів, його потрібно добре розжарити на сильному вогні.
Плов зі свинини - інгредієнти:
300 г свинячого ошийка, 200 г рису, 150 г моркви, 150 г цибулі, 3 зубки часнику, 50 мл олії, 2 ч. ложки барбарису, 2 лаврових листа, щіпка меленого коріандру, червоний мелений перець за смаком, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком.
Плов зі свинини - приготування: Моркву почисти і натри на крупну тертку або наріж тонкою соломкою. Цибулю почисти і поріж середньо.
Подрібни часник.
М'ясо оброби і наріж невеликими кубиками.
У добре розігрітий сотейник налий олію.
Виклади в олію свинину і обсмаж її на сильному вогні, перевертаючи, 7-10 хвилин до рум'яної скоринки.
Додай до м'яса цибулю і обсмаж 3 хвилини, потім додай моркву і ще трохи обсмаж.
Додай у плов часник, всі спеції, посоли.
Перемішай і залий окропом, щоб вода покрила м'ясо.
Доведи до кипіння, зменш вогонь і готуй 10 хвилин.
Рис ретельно помий і акуратно виклади на м'ясо, не перемішуючи.
Залий плов водою, щоб вона покривала рис на 2 см.
Доведи до кипіння і вари плов до випаровування рідини.
Потім проткни рис у декількох місцях, накрий кришкою і томи плов на слабкому вогні приблизно 20 хвилин.
Готовий плов зі свинини ретельно перемішай і подавай гарячим.
Смачного!