Польський торт «Халва». Дуже смачний та ніжний! Готую його кожні вихідні після того, як повернулася з заробітків! Смачнішого десерту у Польщі я не їла!
5 яєць
3/4 склянки цукру
2/3 склянки борошна
1/3 чашки какао
Змішати борошно і какао, просіяти. Білки відокремити від жовтків, збити білки в жорсткі піки.
В кінці збивання додати цукор, ложку за ложкою, збиваючи після кожного додавання. Додати яєчні жовтки по одному, не припиняючи збивання.
Потім додати борошно і какао. Обережно перемішати тісто, щоб компоненти злилися воєдино.
Форму діаметром 23 см вистелити пергаментним папером (дно), не змащувати боки. Акуратно вилити тісто.
Випікати при температурі 160 – 170 ° С протягом 35 – 40 хвилин або близько того.
Вийняти торт з духовки, охолодити, розрізати на 2 пластини.
4 білка
½ склянки цукру
½ столові ложки картопляного борошна (крохмаль)
½ столові ложки борошна звичайної
½ чайної ложки порошку для випічки
150 гр насіння кунжуту
Білки збити в поступово додаючи цукор. Коли піна вже добре міцна, додати решту інгредієнтів. Вилити в форму для випічки, застеливши її пергаментом. Випікати при температурі 160 градусів близько 30 хвилин.
1/2 літра молока
3 столові ложки борошна
2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
1/2 склянки цукрової пудри
4 яєчних жовтки
1/2 склянки вершкового масла
близько 200 г ванільна або арахісова халва
З перерахованих інгредієнтів, крім масла і халви, приготувати пудинг: закип’ятити половину молока з цукром, а в другу половину влити збиті жовтки, всипати борошно, перемішати, щоб не було грудок, і влити повільно в кипляче молоко. Повинен вийти густий пудинг. Коли пудинг приготується, залишити його повністю охолонути.
Масло розтерти, потім по ложці додавайте халву, весь час збиваючи. Потім додати холодний пудинг, все добре збити. Спробуйте крем, якщо потрібно додайте цукор, тому що все залежить від того, наскільки солодка халва.
Охолодити крем і намастити коржі!