Помідори у власному соку: старовинний рецепт, якому вже не один десяток років
Але можна скористатися і банкою.
Рецепт цей старовинний, йому вже не один десяток, а то й сотні років!
Готуються помідори без оцту, кислоти, готові через 6 днів, і можна зберігати всю зиму на балконі.
Складові
✓ Помідори — 10 кг .;
✓ сіль — 20 столових ложок;
✓ листя смородини — 50 штук;
✓ томатна маса перетерта — 3 літри.
Рецепт приготування
Помідори промийте, і дайте воді стекти. Висушити.
Дно бочки або каструлі застелити листям смородини.
Заповнюйте ємність помідорами, перекладаючи їх листям смородини і пересипаючи сіллю (з розрахунком на 1 кілограм помідорів, 2 столові ложки солі).
Приготуйте заливку. Для цього просто пропустіть помідори через м’ясорубку.
Або перетріть їх, можна подрібнити блендером.
Залийте помідори масою, і залиште в теплому місці на 6-7 діб.
Через зазначений час помідори готові! Зберігайте їх на холоді.
Можна і на зиму на балконі залишати, або в погребі.
Виходять помідори смачні, апетитні, як з бочки!
Пробуйте, не пошкодуєте.
Смачного!
Який ваш улюблений рецепт консервації помідорів?