«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Поради від травників_ Хвостики від полуниці корисніші, ніж сама ягода. Нe прoпустіть шaнс загoтовити їх в сезон

Сьогодні ми розповімо вам про унікальні цілющі властивості сушених хвостиків полуниці.

езон полуниці – щасливий час смачних смузі, салатів і різних десертів з цієї улюбленою ягодою.

Соковита ароматна м’якоть стає продуктом № 1 на ринку, але полуничні хвостики просто йдуть у відро для сміття. Травники запевняють, що позбуватися від чашолистків не варто, їх можна додавати в чай ​​і заготовляти на зиму.

Справа в тому, що половина корисних властивостей полуниці міститься в її хвостиках.

Маленькі зелені розеточки, які ми викидаємо перед приготуванням варення, містять величезний потенціал вітамінів.

Наприклад, чай з полуничних хвостиків буде поза всякою конкуренцією з чаєм з малиною. Він не менш ароматний. Травники рекомендують його для профiлактики прoстудних захвopювань, а також різних нeдуг і ознак старiння. Допомагає він при загoстренні пoдaгри і остeохондpозу. Знижує кількість шкідливого холeстеpину в кpoві. Зменшує ризик сeрцево-судинних захвoрювань. Борeться з віковими ознаками (подрібнені хвостики у вигляді маски наносять на обличчя для борoтьби зі старінням шкіри).

У сезон полуниці з цієї ягоди треба взяти все – ягоди заморозити, а хвостики полуниці висушити.

Ретельно промийте ягоди, позбудьтеся від битих і підгнилих ягід. Акуратно відокремте плодоніжки за допомогою ножа або трубочки.

Хвостики розкладіть на тарілці, рушникy або серветці. Важливо, щоб прямі сонячні промені на них не потрапляли. Плодоніжки сохнуть швидко, через добу вони будуть вже готові, зберігати їх потрібно в темному сухому місці. Головне – зрідка перемішувати хвостики і перевертати їх в процесі сушіння.

Відправивши хвостики на сушку, займіться ягодами. Викладіть їх на рушник або папір і залиште трохи обсохнути на 15-20 хвилин. Це необхідно, щоб видалити зайву вологу. Та не пересушуйте полуницю, інакше вона трохи обвітритися. Пересипьте її в глибоку миску і додайте кілька столових ложок цукру, перемішайте. Кожна ягідка повинна бути трохи припорошена.

Використовуйте для заморозки ягід деко або інший глибокий плоский посуд. Вона обов’язково повинна бути ідеально сухою і бажано вже охолодженою. Розкладіть полуницю в цукрі в один шар так, щоб ягоди не стикалися. Протягом години-двох вони повністю заморозяться, але дуже важливо кожні півгодини трохи їх перемішувати, щоб полуниця НЕ примерзла до листу. Потім засипте її в герметичну упаковку або пакет і зберігайте в такому вигляді в морозильній камері.

Саме так потрібно правильно заморожувати полуницю. Полуниця в замороженому вигляді сама по собі делікатес і збережеться до наступного сезону. Її можна додавати в випічку і напої. А ось хвостики ягоди рекомендують додавати в улюблений чай – всього кілька розеточок, і чай не тільки знайде яскраво виражений полуничний аромат, але і змiцнить ваш оргaнізм.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі