“Повертаюся зі школи о сьомій вечора. Печу торти до третьої ночі”: школярка з Івано-Франківська випікає неймовірної краси торти
Свої торти продає через соціальну мережу “Інстаграм”. Має понад 24 тис. підписників, пише Gazeta.ua
Анастасія Іванишин навчається у математичному класі одного з івано-франківських ліцеїв. Кондитерською справою захопилася торік.
— Спочатку розмістила оголошення на сайті “OLХ”, — розповідає вона. — Написала, що печу торти на замовлення. Хоч фотографії своїх виробів не виставляла, замовлення одразу посипалися. Згодом створила сторінку в “Інстраграмі”. Найбільше замовлень маю перед святами. Повертаюся зі школи о сьомій вечора. Печу торти до третьої ночі.
Щоб їх доробити, доводиться прокидатися о п’ятій ранку. У такому темпі важко. Раніше вчилася у школі краще, бо більше часу приділяла урокам. Зараз вивчаю лише ті предмети, з яких складатиму ЗНО. Батьки мене підтримують. Мама допомагає з прибиранням, бо це займає стільки ж часу, як і приготування торта.
Ціни на торти Анастасії Іванишин коливаються від 400 до 600 грн за кілограм. Пече їх за власними рецептами.
— Коли захопилася кулінарією, почала збирати рецепти і переглядати відео приготування в “Ютюбі”. Двічі відвідувала майстер-класи кондитера Лізи Глінської, — розповідає школярка. — За чужим рецептом печу лише тортик “Орео”. Всі інші придумала сама. У травні зробила свій перший весільний торт. Він був найбільшим, які доводилося випікати. Важив 12 кілограмів.
Раніше Анастасія Іванишин займалася нарощуванням вій, потім робила на замовлення іграшки з вовни. Продавала їх через соцмережі.
— Мені подобається готувати, але займатися цим щодня не планую, — каже. — Хочу відкрити власну кондитерську і керувати. Після закінчення школи планую вступити на економічний факультет Івано-Франківського університету нафти і газу. Така освіта допоможе втілити задумане у життя.