Позавчора проварила сало в солі і лушпинні, і вже сьоrодні співробітниці поnробували і всі просили цей рецеnт
У сольовому розчині (з розрахунку 1 кг солі на 1 л води) кип’ятимо лушпиння цибулі і приправи. Потім зменшуємо вогонь, кладемо в розсіл сало, нарізане на шматочки розміром 10? 15 см, і варимо 1,5-2 години. Виймаємо шматочки, даємо трохи охолонути і натираємо сумішшю з товченого часнику, солі і приправ. Загортаємо в полотно і залишаємо на добу при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник.
Ось ще кілька способів засолювання сала в цибулинні. При такому способі засолювання сало за смаком схоже на копчене.
спосіб №1
На 2 літри води потрібно жменю лушпиння цибулі і 3 ст. ложки солі.
Розсіл закип’ятити, процідити, закласти в цей розсіл сало (приблизно 2 кг), кип’ятити 15 хвилин, потім зняти з вогню і залишити сало в розсолі на 8-12 годин. Після закінчення цього часу сало вийняти з розсолу, рясно натерти часником, чорним перцем, загорнути в пергаментний папір і відправити в холодильник на день-два. Готово. Якщо зробили багато, не переживайте. Таке сало довго зберігається в морозилці.
спосіб №2
Купуєте свіже сало. Робите надрізи до шкірці, круто соліть сіллю крупного помелу і складаєте в широку миску, зверху кладете гніт (можна також широку миску з водою або каструлю).
Через добу все сало і сіль перекладаєте в каструлю, заливаєте водою на один-два пальці вище сала, додаєте всіляких прянощів (які вам подобаються), лавровий лист і обов’язково цибулиння побільше (саме вонщ згодом дасть оригінальний колір, смак і запах).
Вариться все це протягом години. Потім даєте вмісту охолонути до кімнатної температури. Сало виймається з каструлі, натираєте роздавленим часником, перчете (меленим червоним, чорним перцем) за смаком, загортаєте пергаментний папір, або фольгу, перемотуєте звичайною ниткою, щоб калька не розмотувалась, і кладете в морозильник. Через добу сало готове до вживання.