Правильна глазур для пасок: не тріскається, не липне, не кришиться
До свята Світлого Великодня хтось купує готові паски, а хтось випікає їх самостійно. Якщо ви належите до другої категорії, то вас напевно зацікавить не тільки вдалий і популярний рецепт тіста для пишних і ніжних пасок, але також і дуже смачна глазур, яка не тріскається, не липне і не кришиться. Одним словом, мрія, а не глазур! Готується без додавання сирих яєць.
Інгредієнти для глазурі:
1 склянка цукрової пудри;
6 ст. л. води;
1 чайну ложку желатину.
Приступаємо до приготування:
Желатин замочуємо в 2 ст. л. води на 10 хв.
У воді, що залишилася розчиняємо цукор, нагріваємо на повільному вогні до розчинення крупинок.
Знімаємо з вогню вийшов цукровий сироп, додаємо в нього замочений желатин. Ретельно розмішуємо.
Збиваємо отриману консистенцію міксером декілька хвилин, поки вона не стане більш пишною і білою.
Даємо глазурі трохи охолонути, занурюємо паски, посипаємо кондитерською посипкою за бажанням і подаємо до столу. Глазур швидко застигає, буквально за 5 хвилин, а при розрізанні паски абсолютно не кришиться!