«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Пробуючи солоні огірки у всіх, хто не знає цього рецепта, ні разу не їла смачніших! Рецепт , яким користуюся вже 20 років

Найсмачніший рецепт солоних огірочків, яким користуюся вже 20 років. Я отримала його, коли вчилася у сільської бабусі- травниці, в глухому селі.

До того моменту вважала, що все огірки жахливі в солінні – м’які, водянисті, несмачні. До цього часу, пробуючи огірки у всіх, хто не знає цього рецепта, ні разу не їла смачніших!

Я- вегетаріанка і для мене дуже важливі свіжі овочі взимку, тим більше свої! Рецепт простий, результат – супер! Секрет – солона вода (колодязна або джерельна)! Отже, починаємо!

У огірків зрізаємо кінчики і занурюємо їх у відро з солоною! водою на 12 годин (3 повні столові ложки солі на 1 літр води). Потім в простерилізовані (я на пару) банки на дно – наприклад 3-х літрова банка-закладаємо: хрін повний невеликий лист з ніжкою, 4-5 порічкових листів, 3 листка вишні, 2 суцвіття кропу + 6-8! порізаних на дольки зубчиків часнику (бо порізаний часник виділяє більше ефірних масел!).

Cтав огірочки впритул і зверху знову кладемо 5-6 смородиновий листочків, 2 парасольки кропу, 1 листок дуба, 6-8 порізаних зубчиків часничику і за смаком можна листочки базиліка і тархуна. Але можна і без них.

Заливаємо водою (на 1 літр-2 повні ст. ложки солі). Ми залишаємо на добу або дві, потім зливаємо запашний настояний розсіл в чайник, кип’ятимо і заливаємо в банки! Можна закатати, а можна під капронові кришки. Секрет в первинному вимочуванні огірків в солі, тому що сіль не дає воді розм’якшити огірки, перекриваючи доступ і консервують проходи.

Спробуйте рецепт наших прабабусь і згадайте добрим словом пані Антоніну, яка збирає дійсно старовинні рецепти. Присягаюсь, що більше ви ніколи не будете робити огірки інакше!

За матеріалами.

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі