Простий оселедцевий торт прикрасить будь-який стіл, а своїм смаком цілком може замінити традиційну “шубу”
Інгредієнти:
Корж (вафельний, 6-7 штук, 100 г) – 1 уп.
Оселедець (солоний, філе, близько 200 г) – 1 шт
Печериці – 300 г
Цибуля ріпчаста (дві шт.) – 200 г
Морква – 300 г
Майонез (бажано домашній) – 200 г
Сир твердий (будь-який, але можна ще додати 30 г пармезану) – 100 гр
Зелень (будь-яка улюблена) – 1 пуч.
Приготування:
Першим ділом філе оселедця і одну цибулину подрібнюємо в блендері (можна, якщо добре постаратися, і в ручну).
Потім подрібнюємо в блендері обсмажені з другою цибулиною гриби, а потім і відварену моркву.
Сир можна натерти на середній тертці.
Тепер збираємо наш торт. На перший вафельний корж викладаємо половину отриманої маси. Зверху покриваємо його майонезом і накриваємо другим коржем.
На другий корж накладаємо подрібнені обсмажені гриби з цибулею (також половину), теж покриваємо майонезом (майонез ми робимо вдома самі) і накриваємо наступним коржем.
На третій корж йде морква (половина її), так само покрита майонезом.
Повторюємо ці шари ще раз. Верхній морквяний шар, змащений майонезом, щедро посипаємо сиром, а потім прикрашаємо зеленню.
Даємо настоятися протягом не менше 1-3 годин, можна і на ніч в холодильнику.