Простий рецепт торта «Сметанник» на сковороді. Готовиться легко і швидко.
Інгредієнти
Для коржів:
Борошно 550 г
Сметана (25%) 300 г
Цукор 300 г
Розпушувач 1,5 ч.л.
Какао 1 ст.л.
Для крему:
Сметана 600 г
Цукор 180 г
Для прикраси: Крихти з коржів
Приготування
З’єднати сметану і цукор, перемішати і розділити на дві частини.
Додати в першу сметанну частину какао.
Змішати борошно, розпушувач, рівномірно всипати в кожну з сметанних половин.
Замісити тісто, з кожної половини зробити «ковбаску» і розрізати на 6 однакових частин.
Скачати в 12 кульок, кожен потім розкачати, щоб вийшло 12 коржів
Викласти в суху розігріту сковороду діаметром 22 см., зрізати надлишки.
Смажити з кожного боку 2-3 хвилини до рум’яного стану.
Зі зрізаних надлишків зробити ще два коржі для посипання, посмажити їх.
Збити міксером сметану і цукор.
Зібрати торт у послідовності: світлий корж-крем-темний корж-крем.
Подрібнити в крихту коржі для посипання і прикрасити нею торт.
Покласти торт в холодильник для просочення. Джерело