Просто неймовірний делікатес можна отримати всього за 3 дні. В рази корисніше і смачніше, ніж магазинні ковбаси і копченості
Залийте м’ясо горілкою, а ще краще — коньяком, і подивися, що станеться через 3 дні. Оригінальний та простий рецепт в’яленого м’яса.
Смачне м’ясо, яке не вимагає особливих витрат і кулінарних вмінь, – це знахідка для кожної господині. Нам стало так звично смажити, запікати і варити продукти, що ми зовсім забули про традиційний спосіб приготування м’яса – в’ялення. Джерело
Що може бути краще, ніж прошутто, салямі або бастурма? Тільки в’ялена яловичина власного приготування, яка в рази корисніше і смачніше, ніж магазинні ковбаси і копченості.
В’ялена яловичина в домашніх умовах:
Інгредієнти:
1 кг яловичої вирізки
250 мл гoрілки
100 гр солі
50 гр цукру
1 ч. л. чорного перцю горошком
3 ст. л. соняшникової олії
Приготування:
Промийте м’ясо. Видаліть всі прожилки і жир.
Застеліть ємність для маринування відкритим пакетом. У пакет насипте сіль, цукор, перець, налийте гoрілку і масло. Гарненько перемішай маринад.
Тепер покладіть яловичину і гарненько зав’яжіть пакет. Поперевертайте його, щоб маринад огорнув все м’ясо. Покладіть пакет в холодильник на 3 дні.
Дістаньте м’ясо з холодильника.
Важливо: не обполіскуй його, а просто промокніть паперовим рушником. Дайте йому трохи підсохнути і насолоджуйтеся простою і смачною закускою!
Виходить ну дуже смачне м’ясо! До речі, замість гoрілки можна використовувати кoньяк (тільки якісний). Так закуска вийде ще більш пікантною і з легким деревним післясмаком.
Просто неймовірний делікатес можна отримати всього за 3 дні.