Просто тане у роті: Ліза Глінська поділилася рецептом незвичного торта "Смарагд"
"Смарагд" – святковий торт, який готується за особливою технологією. Десерт дуже незвичний, адже бісквіт тут зеленого кольору. Він поєднується з шаром ніжного ягідного мусу, який просто тане у роті. Такий торт ідеально підійде для будь-якого святкування. Ідеєю приготування десерту "Смарагд" поділилась відома українська кондитерка Ліза Глінська на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.
Бісквіт зі шпинатом:
Інгредієнти:
- рослинна олія – 100 мл
- шпинат – 200 г
- лимонний фреш – 20 мл
- яйця – 150 г
- цукор – 150 г
- розпушувач – 12 г
- борошно – 220 г
- малина (заморожена) – 200 г
Інгредієнти для ягідного мусу:
- ягідне пюре – 250 г
- яйця – 100 г
- цукор – 50 г
- желатин – 12 г + 60 мл води
- білий шоколад – 120 г
- вершки (жирністю не менше 30%) – 280 мл
Інгредієнти для крем-чізу:
- вершковий сир – 150 г
- вершки (жирність не менше 30%) – 50 мл
- цукрова пудра – 20 г
Спосіб приготування бісквіту зі шпинатом:
1. Покладіть у мірну склянку: шпинат, олію та лимонний фреш. Все збити занурювальним блендером.
2. Збити міксером, яйця з цукром, близько 7 хвилин – маса повинна стати пишною та повітряною.
3. Додати до яєчної маси шпинатну пасту, перемішати.
4. Додати борошно з розпушувачем, використовуючи сито, все обережно змішати.
5. Вилити тісто на пергамент, розрівняти.
6. Малину рівномірно вставити в тісто.
7. Відправити лист у розігріту до 170 градусів духовку, на 15-18 хвилин.
8. Дістати, дати охолонути.
9. Взяти металеве кільце діаметром 16 см і вирізати 4 круги.
10. Бісквіт, що залишився, викласти на деко з пергаментом і відправте в розігріту до 100 градусів духовку, на 1 годину, висушити.
11. Для приготування одного торта заввишки – 6 см, діаметром – 18 см – нам знадобиться два бісквіти. Інші два – можна обернути харчовою плівкою і заморозити.