«Пташине молоко» – один з найсмачніших десертів нашого дитинства, дуже ніжний і шалено смачний
складові
Для торта:
✓ 2 пакети желатину (по 8 г)
1 стакан молока
1 стакан цукру
450 г сметани (20%)
450 г охолоджених збитих вершків
олія для змащування форми
Для глазурі:
5 столових ложок какао-порошку
5 столових ложок цукру
1 пакет желатину (8 г)
5 столових ложок молока
1 склянку холодної води
Рецепт приготування
1. У невеликій каструлі змішайте 2 пакетики желатину з 1 склянкою молока. Поставте на середній вогонь і збивайте, коли від молока піде пар – зніміть з вогню (не кип’ятіть!). Відставте в сторону для охолодження.
2. Змастіть скляну форму розміром 20 × 30 см рослинним маслом. У мисці електричним міксером на середній швидкості збийте 1 стакан цукру, сметану і вершки, поки все добре не змішано.
3. Продовжуючи збивати, повільно додайте теплу молочну суміш.
4. Відразу вилийте в підготовлену форму для випічки. Пригладьте поверхню якомога більш рівно. Накрийте і поставте в холодильник.
5. Для глазурі в невеликій каструлі змішайте какао-порошок, цукор і желатин. Збиваючи, влийте воду і молоко. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, безперервно помішуючи.
Суміш повинна стати рівномірною і гладкою. Відставте глазур в сторону і дайте охолонути протягом 1 години (але не в холодильник).
6. Повільно вилийте шоколадну глазур на вершкову основу. Охолодіть в холодильнику як мінімум 5 годин.
Смачного!