Рецепт баклажанів по-грузинськи
З даної кількості продуктів вийде 2 півлітрові баночки баклажанів.
Продукти:
баклажани — 1 кг;
солодкий болгарський перець — 400 г;
олія рослинна — 100 г;
часник — 1 головка;
перець гіркий — 1 шт .;
сіль за смаком;
цукор — 1 ст. л .;
оцет 9% — 50 мл.
Як приготувати баклажани по-грузинськи:
Баклажани помити, видалити хвостики і нарізати середніми кубиками. Добре посолити і залишити на 2 години.
Перекрутити на м’ясорубці солодкий болгарський перець, часник і гіркий перець. Влити оцет і рослинну олію, перемішати.
Баклажани віджати і обсмажити на рослинній олії протягом 15-20 хвилин до рум’яної скоринки.
Суміш з перцю і часнику вилити в глибоку каструлю, довести до кипіння, прокип’ятити 5 хвилин. Додати обсмажені баклажани. Посолити за смаком, всипати цукор, перемішати і прокип’ятити протягом 10 хвилин, постійно помішуючи.
Розкласти баклажани по стерилізованих, сухих баночках. Накрити кришками і відразу ж закрити. Готові дуже смачні баклажани по-грузинськи, приготовані на зиму, закутати теплою ковдрою до повного охолодження.
Смачного!