Рецепт баноша
Банош – ароматна і ніжна кукурудзяна каша родом із Західної України. У класичному варіанті її варять на молоці та подають із бринзою. Я вирішив трохи змінити рецепт і додав у банош гливи і мариновану цибулю. І ви знаєте, вийшло просто неймовірно смачно! Закликаю і вас приготувати цю чудову страву української кухні.
ЯК ПРИГОТУВАТИ БАНОШ
ІНГРЕДІЄНТИ
БАНОШ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
КРОК 1
Цибулину (1/2 або цілу залежно від розміру) поріжте тонкими півкільцями. У мисочку налийте 100 мл яблучного оцту, додайте 200 мл води і дрібку солі. У цій суміші замаринуйте цибулю приблизно на 30 хв.
КРОК 2
Гливи (100-150 г) відокремте від ніжки і наріжте середніми кубиками. Можна вибрати маленькі гриби, тоді нарізати їх не потрібно.
КРОК 3
Розігрійте сковороду з 20 г вершкового масла і 1 ст. л. рослинної олії. Обсмажте гливи приблизно 3-4 хвилини.
КРОК 4
Кукурудзяну крупу (150 г) висипте в сотейник і залийте 450 мл молока. Додайте сіль за смаком.
КРОК 5
Варіть кашу до готовності на середньому вогні, постійно помішуючи. Час приготування залежить від ступеня помелу крупи, прочитайте його на упаковці.
КРОК 6
У готову кашу додайте 1 ст. л. сметани. Я рекомендую використовувати не жирну сметану, щоб банош не був занадто важким. Перемішайте кашу зі сметаною до однорідності.
КРОК 7
При подачі перекладіть в тарілку шар каші, потім додайте шар тертого твердого сиру (50 г). Використовуйте будь-який сир, але якщо візьмете такий, який тягнеться при розплавленні, буде ще смачніше.
КРОК 8
Зверху на сир викладіть в тарілку ще один шар каші, так сир розплавиться. На кашу викладіть гриби.
КРОК 9
Потім викладіть трохи маринованої цибулі, це надасть смаку баноша свіжості. Поперчіть за смаком і відразу подавайте до столу, поки банош гарячий.
Готувати – це просто!