РЕЦЕПТ: Нарізується як масло і просто тане у роті. Всіма улюблений торт “Бджілка”
8 його тонких, ніжних,які просто тануть у роті медових коржів, просочених легким заварним кремом, не залишать байдужими любителів солодкого. Заварюйте смачний чай, кличте друзів і насолоджуйтеся найсмачнішим медяником!
Торт “Бджілка”
Інгредієнти для коржів:
2 яйця
2 ст. л. меду
250 г цукру
500-550 г борошна
50 г вершкового масла
1 ч. л. соди
Інгредієнти для крему:
500 мл молока
2 яйця
2 ст. л. муки
150-200 г цукру
100 г вершкового масла
1 пакетик ванільного цукру
Приготування
1. Перемішайте в каструлі яйця, цукор, вершкове масло, рідкий мед.
2. Поставте каструлю на невеликий вогонь і помішуйте вміст до повного розчинення цукру.
3. Коли цукор розчиниться, додайте соду. Маса почне пінитися і збільшиться в об’ємі в 2 рази. Енергійно перемішуйте її ще 30 секунд, а потім зніміть з вогню.
4. Почніть домішувати ложкою попередньо просіяне борошно. Поступово маса охолоне, і її можна буде місити руками. Повинно вийти м’яке, не сильно круте тісто.
5. Розділіть тісто на 8 частин. Скатайте їх в кульки, накрийте плівкою і покладіть в холодильник.
6. Тим часом приготуйте заварний крем.
7. У невеликій каструлі з’єднайте борошно, цукор, ванільний цукор, яйця і розітріть все вінчиком в однорідну суміш. Повільно додайте молоко і розмішайте масу до однорідного стану.
8. Поставте каструлю на невеликий вогонь. Безперервно перемішуйте молочну масу, щоб уникнути утворення борошняних грудочок. Як тільки заварний крем загусне і почне закипати, зніміть його з плити.
9. У гарячу заварну масу додайте м’яке вершкове масло і розмішуйте до повного його розчинення. Накрийте крем харчовою плівкою і охолодіть до кімнатної температури.
10. Діставайте по одній кульці тіста з холодильника. На посипаному борошном пергаментному папері розтачуйте тонкі медові коржі. Переносьте коржі на деко просто з пергаментним папером, на ньому ж і випікайте.
11. Випікати коржі треба в духовці, розігрітій до 180 градусів, 3-4 хвилини або до золотистого кольору.
12. Відразу після випічки, поки корж м’який, покладіть згори форму потрібного діаметра (у мене 22 см) і обріжте корж по її краях. Залишки не викидайте. Подрібніть їх у блендері для посипання боків і верху торта.
13. Змастіть кремом охололі коржі, боки і верх торта. Після цього рясно посипте торт подрібненими у блендері залишками коржів.
14. Покладіть медовий торт із заварним кремом в холодильник на декілька годин для просочення.
15. Торт виходить м’яким, ніжним і ріжеться як масло. Приємного чаювання!
Такі торти, як “Прага”, “Наполеон” і “Медяник”, не потребують особливого представлення. Всі ми з дитинства пам’ятаємо їх неповторний смак і аромат.