Рецепт пиріжків із сиром та зеленню.
Хто не любить пиріжки? Та мабуть всі люблять. Тому пропонуємо вам ще одну начинку, із сиром та зеленню. Скуштуєте один раз і будете завжди їх готувати.
Інгредієнти:
300 грамів твердого сиру;
200 грамів вершкового масла;
3 склянки борошна;
4 курячі яйця;
3 цибулини;
3 столові ложки сметани;
1 чайна ложка соди гашена оцтом;
пучок зелені.
Приготування:
Борошно просіяти, додати м’яке вершкове масло, сметану і соду гашену оцтом або лимонним соком. Замісити тісто і залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин.
Цибулю почистити, помити і дрібненько порізати.
В сковорідку з невеликою кількістю олії додати подрібнену цибулю, підсмажити до золотистого кольору, постійно помішуючи, щоб не підгоріла.
3 курячі яйця збити до однорідності. Твердий сир натерти на крупній тертці і змішати з яйцями, додати охолоджену підсмажену цибулю і подрібнену зелень, все ретельно перемішати. Замість твердого сиру можна використати плавлений сирок.
З тіста сформувати невеличкі коржики а по центру викласти начинку, акуратно загорнути.
Яйце збити і змазати ним пиріжки.
Пиріжки можна робити будь-якої форми, за власним бажанням.
Деко для випікання застелити пергаментом і змазати олією або вершковим маслом, викласти пиріжки і поставити в розігріту духовку.
Випікати при температурі 180 ºС близько 30 хвилин.
Після цього забирайте з духовки і смакуйте із чашечкою чаю.
Приємного апетиту!