Рецепт простого, але неймовірно смачного кексу зі смородиною. Це ніжне частування і чашка гарячого чаю скрасять будь-якій холодний день і подарують заряд позитиву на тиждень вперед
У такі моменти витягнути з безодні зневіри може тільки ароматна домашня випічка. Ми вже підготували для тебе рецепт простого, але неймовірно смачного кексу зі смородиною. Це ніжне частування і чашка гарячого чаю скрасять будь-якій холодний день і подарують заряд позитиву на тиждень вперед.
Кекс зі смородиною
Ми з упевненістю заявляємо: кращих ласощів до гарячих напоїв , ніж цей кекс, годі й шукати!
СКЛАДОВІ
150 мл кефіру
125 г вершкового масла
1 ч. л. розпушувача
200 г чорної смородини
250 г борошна
200 г цукру
2 яйця
ПРИГОТУВАННЯ
Насамперед змішайте розм’якшене вершкове масло з цукром.
Потім додай яйця, кефір і ретельно все перемішати.
Тепер просій борошно порціями разом з розпушувачем і додай поступово до решти інгредієнтів.
Перебери смородину, залишаючи тільки цілі і свіжі ягідки, після чого вимий і обсуши її.
Залишилося лише додати в тісто ягоди і акуратно все перемішати. Щоб смородина не осіла на дні кексу, обваляй ягоди в борошні, перш ніж додати її в тісто.
Кекс на кефірі зі смородиною відправляй в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати протягом 1 години 20 хвилин. До речі, якщо випікати кекси в порційних формочках, то час приготування скоротиться до 20-30 хвилин.
Перевірити, чи готовий кекс, можна за допомогою звичайної зубочистки або навіть сірника. Просто проткни кекс посередині і подивися на сірник. Якщо він залишився сухим, значить, кекс зі свіжою смородиною готовий.
Смачного!