Рецепт сметанкового торту, який просто тане у роті. Та займає мінімум часу у приготуванні
Сметанковий торт виходить дуже ніжний та смачний. І великий його плюс у швидкості та легкості приготування.
Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно - 550 грам
Сметана (25%) - 300 грам
Цукор - 300 грам
Розпушувач - 1,5 чайна ложка
Какао порошок - 1 столова ложка
Ванільний цукор – 0.5 чайної ложки
Для крему:
Сметана 600 грам
Цукор пісок 200 грам
Ванільний цукор – за смаком
Приготування:
Збийте міксером сметану, додайте цукор, ванільний цукор та ще звивайте до повного розчинення цукру. Додайте просіяне борошно з розпушувачем та ретельно розмішайте.
Поділіть суміш на дві рівні частини. В одну частину додайте какао та ретельно перемішайте.
Поділіть кожну частину на 6 однакових шматочків. Розкачайте їх на круги, обітніть по розміру сковорідки (діаметр якої не менше 22 см.), та обсмажте всі 12 коржів з обох боків на розігрітій сковорідці без олії, приблизно по 2 – 3 хвилини.
Тісто, яке залишилось після обрізування теж розкачайте та обсмажте.
Для крему збийте сметану з цукром та ванільним цукром.
Збираючи торт, чередуйте темні і світлі коржі.
Верх і боки торту змастіть кремом та присипте крихтами зробленими з останнього коржа, за бажанням, можна його ще присипати подрібненими горіхами.
Залиште торт в холодильнику на 1 – 2 години для пропитування.
Смакуйте з задоволенням!