РЕЦЕПТ: Соус з кропу – тепер улюблена ароматна зелень доступна цілий рік
Соус з кропу підійде вам не лише на зиму, але і в літній час для заправки холодних супів, соковитих салатів з сезонних овочів, в якості намазування на бутерброди і приправи до шашликів, риби, макаронів. Ця зелена приправа надає стравам неповторний смак і аромат, за зовнішнім виглядом і консистенцією нагадує соус песто.
Інгредієнти:
Кріп – 2 стак.
Часник – 10 зуб.
Лимон – 1 шт.
Оливкова олія – 100 мл.
Сіль – 1 ч. л.
Цукор – 0,5 ч. л.
Приготування
1. Помийте зелень кропу, обсушіть на паперовому рушнику і подрібніть у блендері разом з очищеними зубчиками часнику.
2. Лимон промийте в теплій воді, витріть насухо рушником і натріть цедру на дрібній терці, намагаючись не зачіпати білий шар. Розріжте лимон навпіл, вичавіть сік і відправте його разом з цедрою до кропу.
3. Додайте сіль, цукор і оливкову олію. Подрібніть блендером до пастоподібного стану, покладітьсоус з кропу в стерилізовану банку.
Ви тільки уявіть, як в будинку почне пахнути літом і сонцем, коли ви відкриєте баночку з апетитним вмістом! І ви відразу зрозумієте, що це задоволення варте згаяного часу. Неодмінно приготуйте такий соус з кропу на зиму, який можна використати також і для випічки хліба із зеленню, для апетитних хачапурі з сиром і вегетаріанських котлет.