Рецепт заправки для борщу «Торчин по-домашньому»
Днями сусідка відкрила мені свій секретний швидкий спосіб приготування борщу. Виявилося, вона заздалегідь заготовлює кілька партій баночок з овочевою заправкою і використовує її цілий рік, не витрачаючи часу на чистку і нарізку овочів.
Ділимося секретами приготування заправки для борщу, з якої ти зможеш приготувати першу страву за лічені хвилини.
Заправка для борщу
СКЛАДОВІ
2 кг буряків
0,5 кг ріпчастої цибулі
0,5 кг солодкого червоного перцю
0,5 кг моркви
0,5л томатного соку
1 стручок гіркого перцю
5 великих зубчиків часнику
0,25 ст. 3% -го оцту
1 ст. соняшникової олії
0,5 ст. цукру
5 ст. л. солі
ПРИГОТУВАННЯ
Помий всі овочі і очисти їх.
Потім наріж овочі на невеликі шматочки і пропусти інгредієнти через м’ясорубку. Можна також натерти на тертці або нарізати соломкою.
Потім додай олію, цукор, сіль і оцет в овочеву суміш.
Перемісти суміш у каструлю і постав її на вогонь приблизно на 1 годину, попередньо заливши водою.
Після того як овочі зварилися, розклади заправку по банках й щільно закрий кришками.
Чим особлива ця чудова заправка для борщу, так це тим, що з нею можна не тільки швидко зварити борщ, а й просто намазати її на хлібець і швидко підкріпитися, поки борщ ще в процесі варіння.
Може, ти б додала щось ще в цю заправку?