Рецепти салатів з куркою і ковбасою за 20 хвилин: 4 запаморочливих страви
Салат - невигадливе блюдо, яке можна приготувати з обмеженої кількості інгредієнтів. Це особливо зручно, якщо до зарплати залишилося два тижні, а побалувати себе смачненьким хочеться.
УНІАН пропонує рецепти салатів на день народження або просто для сімейної вечері.
Салат з копченою ковбасою і горошком
- Ковбаса сирокопчена - 200 г.
- Сир твердий - 200 г.
- Картопля відварна - 3 шт.
- Огірки мариновані - 3-4 шт.
- Горошок зелений консервований - 1 банка.
- Лук фіолетовий невеликий - 1 шт.
- Сіль - за смаком.
- Перець чорний мелений - за смаком.
- Майонез - 2 ст.л. (за смаком).
Картоплю відварити, остудити. Потім її нарізати соломкою, те ж саме виконати з ковбасою і огірками. Лук подрібнити півкільцями, сир натерти на твердій тертці. Змішати всі інгредієнти, додати консервований горошок, поперчити. Заправити майонезом і подати на стіл.
Салат з копченою ковбасою і кукурудзою
- Ковбаса копчена - 150 г.
- Морква - 150 г.
- Кукурудза консервована - 100 г.
- Сир твердий - 50 г.
- Майонез - 2 ст.л
- Часник - 1-2 зубки.
- Сіль - за смаком.
- Перець чорний мелений - за смаком.
- Зелень - за смаком.
Моркву очистити, промити і натерти на крупній тертці, ковбасу нарізати соломкою і з'єднати з морквою. Сир натерти, додати до попередніх інгредієнтів. Відкрити банку з кукурудзою, злити рідину, висипати кукурудзу в салатник. Туди ж видавити часник, додати подрібнену зелень і майонез. Посолити салат і ретельно перемішати.
Салат з копченою куркою і сухариками
- Куряче філе - 300 г.
- Квасоля (різнобарвна) - 3 ст.л.
- Помідор - 1 шт.
- Сир - 80 г.
- Хліб - 2 скибочки.
- Часник - 1 зубчик.
- Майонез легкий - 3 десертні ложки.
- Масло рафіноване - кілька крапель.
- Трави прованські - щіпка.
- Петрушка свіжа - гілочка.
- Сіль - щіпка.
Для такого салату квасоля потрібно попередньо замочити на 2 години і відварити до м'якості.
Куряче філе відварити, нарізати невеликими шматочками. Помідор вимити, нарізати довільно. З'єднати ці інгредієнти в салатник і додати квасолю. Сир натерти на тертці, посипати салат. Додати подрібнений часник і майонез, перемішати.
Хліб нарізати кубиками, скропити маслом і посипати травами. Викласти на суху сковороду і обсмажувати протягом двох хвилин. Подавати салат до столу, додаючи сухарики порційно.
Салат з копченої курки і корейської моркви
- Куряча грудка відварна - 250 г.
- Морква по-корейськи - 250 г.
- Печериці консервовані - 350 г.
- Сир - 150 г.
- Яйця відварні - 4 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Оцет 9% - 50 мл.
- Майонез - 350 г.
Лук очистити, нарізати півкільцями, полити оцтом і відставити в сторону, щоб він настоявся. Курячу грудку нарізати соломкою, викласти в салатник шаром, зверху намазати майонезом. Далі викласти мариновану цибулю. Дрібно нарізати гриби і викласти другим шаром, знову покрити майонезом.
На тертці натерти яйця, додати в салат, викласти корейську моркву і змастити майонезом. В кінці додати тертий сир. За бажанням можна прикрасити салат зеленню.