Салат «Коханка» з сиром і овочами
Складові:
два буряка;
150 гр. твердого сиру;
родзинки та волоські горіхи по 1 жмені;
3 морквини;
3 зубчики часнику;
майонез.
Салат «Коханка». Покроковий рецепт
Для приготування цієї смакоти моркву і буряк потрібно попередньо відварити. Остудити.
Попередньо підготовлені овочі натираємо на дрібній тертці. Натираємо окремо.
Потім на дрібній тертці натираємо ще один компонент нашого салату — твердий сир.
Волоські горіхи подрібнюємо. Я використовую качалку для подрібнення горіхів.
Зубчики ароматного часнику пропускаємо через прес.
У невеликий посуд наливаємо окріп. Кладемо туди на кілька хвилин родзинки. Таким чином родзинки добре розпаряться. Потім дістаємо їх з води. Обсушуємо родзинки серветками.
Збираємо салатик шарами. Мені дуже подобається збирати салатик в скляній салатниці. Тоді добре проглядаються шари і страва виглядає оригінально на столі.
У невеликій ємності терту варену моркву змішуємо з родзинками і майонезом. Добре перемішуємо. Викладаємо першим шаром в салатницю.
Потім в іншій ємності змішуємо тертий сир, часник і майонез. Перемішуємо і викладаємо другим шаром нашого салату.
Окремо змішуємо тертий варений буряк, горіхи і майонез. Перемішуємо. Це буде третій шар салату.
Ну ось власне і все. Прикрашаємо салат за бажанням. Все дуже просто і легко.
Автор рецепту — Жанна Тимошенко, м.Чернігів, Україна.