Салат з oгірків “Ніжинський” – цeй pецепт не пiдведе. Тeпер я впeвнено закpиваю по 20 бaнок на зиму, і цьoго нaвіть мaло. Нaдзвичайно смaчний і нiжний. Взbмку спaсибі скaжете.
Колись неохоче робила цей салат, бо хвилювалася, що не вийде, а зараз – закриваю залюбки.
Інгредієнти
4 кг огірків (можна шкірку не зрізати, але я зрізую, порізати кружечками),
0,5 кг моркви (потерти),
0,5 кг цибулі (півкільцями),
1 скл. олії,
200 г оцту,
5 ст. л цукру,
3 ст. л солі,
2 головки часнику (вичавити),
2 ч. л перцю меленого,
2 ст. л петрушки (порізати).
Приготування
Моркву, цибулю, олію протушкувати до напівготовності.
До огірків дати оцет, цукор, сіль, часник, перець, петрушку, охолоджену тушковану морку з цибулею.
Залишити на 1 год.
Скласти в банки і стерилізувати 40 хв.
Із порції виходить 5 л (5 банок по 720 мл і 2 по 800 мл).
Смачного!