САЛО ЛІКУЄ ПЕЧІНКУ І СУГЛОБИ
Народні ліки
Почнемо з того, що сало – хоча і жир, але
Які продукти любить серце
дуже корисний жир. І якщо його вживати помірно (50-100 г на день), то від нього не набирають вагу, а навпаки – навіть худнуть. Це тому, що сало, завдяки високому вмісту ненасичених жирних кислот, значно покращує холестериновий обмін в організмі. Також цей продукт містить цілу низку вітамінів і поживних речовин: жиророзчинні вітаміни А і Е, селен, вітаміни групи В. Йому також приписують антиканцерогенні властивості, зокрема здатність виводити з організму токсини.
А ще сало вирізняється тим, що в ньому
Как защитить ребенка от глистов
не живуть гельмінти (якщо, звичайно, ви не купуєте продукт з м'ясним прошарком), тому його можна сміливо вживати сирим.
У народній медицині сало застосовується для лікування безлічі захворювань: хвороб легенів, печінки, варикозного розширення вен. Воно знімає суглобовий, зубний біль, лікує геморой, мастит тощо
Спосіб застосування цих "ліків" простий. Наприклад, при зубному болю потрібно взяти шматочок свіжого несолоного сала і приблизно на півгодини прикласти до хворого зуба. Біль має вщухнути, оскільки сало зніме запалення. Але до стоматолога піти все одно доведеться, адже причина виникнення болю не усунена.
За допомогою сала можна полегшити страждання хворих варикозним розширенням вен. З цією метою на уражені вени потрібно накласти тоненькі шматочки несолоного сала і закріпити пов'язкою, яку необхідно міняти раз на добу. Кажуть, цей спосіб за зовнішнього застосування допомагає краще від будь-яких дорогих мазей. Звичайно, лікувати варикоз бажано в комплексі з терапією певними лікарськими препаратами, які вам призначить лікар.
При болях у суглобах використовують компреси з топленого сала. Роблять це так: топлять сало, наносять його на спеціальний папір для компресів, обмотують ногу і тепло закутують. Зазвичай такі компреси роблять на ніч.
Є цікавий метод лікування (очищення печінки за допомогою сала, але для цього потрібна свіжа черевна сітка (яку в жодному разі не можна ні мити, ні солити). Слід покласти сітку на тонку целофанову плівку, обернути натуральною тканиною і розмістити на праве підребер'я на ніч.
Сальною сіткою можна вилікувати і бронхіт. Таким методом лікування простудних захворювань постійно успішно користувалися наші предки. Після того як зарізали свиню, витягували черевну сітку, яка вважалася цілющою, ставили її на повільний вогонь і перетоплювали. Отриманий таким чином жир поміщали в холодне місце. Для лікування бронхіту брали 1 десертну ложку жиру на склянку гарячого молока. Таку суміш потрібно пити маленькими ковточками. Також цим самим жиром, перемішаним зі скіпідаром (можна взяти камфорну олію), натирали на ніч груди і спину хворого. Після такого лікування хвороба швидко минала.
Не помиліться з вибором
То як вибрати якісне сало? Почнемо з того, що сало необхідно купувати виключно на ринку. У магазині ви ризикуєте придбати "гумовий", фактично непридатний в їжу продукт.
Важливо навчитися розрізняти сало, внутрішній жир, який не тільки не корисний, а й шкідливий для здоров'я. Хороше сало має бути щільною, однорідною консистенцією, але якщо на ньому висить пухкий жир, то такий продукт краще не купувати. Він і не смачний, і не корисний.
Далі дивіться, щоб сало було "живе" – білого кольору з легким рожевим відтінком. Жовтуватий та сіруватий відтінки, а також сніжно-білий свідчать про те, що продукт не першої свіжості.
Попросіть у продавця ножа і спробуйте проткнути ним сало, у якісний продукт він увійде без зусиль.
Подивіться на шкірку, вона має бути тонкою, чистою, без щетини, бажано коричневого кольору (це говорить про те, що тушку обробляли вогнем з додаванням соломи). Понюхайте сало, запах має бути приємним, специфічним. Якщо шкірка легко відходить від сала, то воно – зі свинки (має бути м'якшим і смачнішим), якщо немає – з кабанчика. Дивіться, щоб вам не продали продукт від кнура – воно жорстке і має неприємний запах.
Краще брати сало зі спини або з "бічнини", з черева воно буде тягнучим і жувати його непросто (фактично це вже не сало, а жир).
Попросіть продавця, щоб відрізав за всією товщиною сала шматочок для проби. Сало має бути м'яким і буквально танути в роті.
Багато хто воліє вибирати сало з проріззю". Воно, звичайно, смачне, але в м'ясних прошарках можуть мешкати паразити. Тому краще не ризикувати.