Саме цю скумбрію подають на усіх забавах у Закарпатті! Жодне застілля без неї не обходиться! Таку рибку мене сусідка навчила готувати, коли на відпочинок туди їздили!
Готуємо смачну і корисну скумбрію в домашніх умовах
Необхідні продукти:
2 скумбрії
1 велика цибулина
5-8 шт. гвоздики
10-15 шт. чорного запашного перцю
5 шт. лаврового листа
Для розсолу:
500 мл. води
2,5 ст.л. солі
1,5 ст.л. цукру
2-3 ст.л. рослинної олії
Як приготувати:
У скумбрії відрiзати гoлову, вuдaлити нyтpoщі, промити і нарiзати на шматочки.
Цибулю очистити і нарiзати кільцями або півкільцями. У банку укласти шарами скумбрію з цибулею, пересипаючи гвоздикою, горошинами перцю і перекладаючи лавровим лuстом.
Воду довести до кипіння, додати сіль, цукор і олію.
Остудити і залити отриманим розчином рибу. Накрити кришкою і поставити в холодильник.
Їсти таку рибку можна вже через добу.
Смачного!