ШАЛЕНО СМАЧНІ ПОНЧИКИ З НАЧИНКОЮ ЯКІ ТАНУТЬ У РОТІ! РОЗЛІТАЮТЬСЯ МИТТЄВО! ДІТИ В ЗАХВАТІ
А приготування настільки просте, що впорається навіть початківець. Ось рецепт.
✓ Молоко – 500 мл.
✓ Масло вершкове або маргарин – 125 г
✓ Яйця – 2 шт.
✓ Цукор – 2 ст. л. + 1 ч. л.
✓ Сіль – 1,5 ч. л.
✓ Вода тепла – 0,5 ст.
✓ Борошно – стільки, що б тісто не було тугим, але і не липло до рук.
✓ Дріжджі сухі – 11 г (пакетик)
✓ ванілін за бажанням.
Змішуємо молоко з водою і трохи нагріваємо. Додаємо цукор, дріжджі.
Перемішуємо і даємо дріжджам ожити, близько 10 хвилин. Додати яйце, вершкове масло, сіль, ванілін.
Все збити віночком. Додаємо борошно частинами, заважаючи ложкою. Потім викладаємо тісто на стіл і замішуємо, підсипаючи борошно.
Тісто має бути середнім, не сильно м’яким. Тісто накриваємо рушником і залишаємо на 1,5 години, щоб тісто підійшло удвічі.
Тісто, розгортаємо пластом товщиною 1 см., Вирізаємо кружечки середнього розміру, можна склянкою і даємо розстоятися до тих пір, поки вони збільшаться вдвічі.
Смажимо пончики в розпеченій олії з двох сторін, до золотистого кольору. Готові пончики викладайте на серветки.
Начиняємо пончики, зробивши на ньому надріз гострим ножем і покласти начинку. Можна просто посипати цукровою пудрою!