«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Що приготувати з молодої картоплі: 10 чудових рецептів

Чомусь мені завжди думалося, що є лише один ідеальний спосіб подати молоду картоплю на стіл — зварити і посипати кропом. Моя бабуся часто додавала ще обсмажений фарш і часник. Чесно кажучи, ця страва завжди була однією з моїх улюблених і я не зраджувала традиційному рецепту багато років, а потім мені стало цікаво, як приготувати молоду картоплю, використовуючи інші продукти. Чим відрізняється молода картопля від торішньої?

У ній менше крохмалю, а її вуглеводи називають «повільними» і більш корисними.

Вона швидко готується і миттєво насичує. І навіть якщо просто відкинути в сторону написане вище, вона смачна, і все. Саме тому ми пропонуємо вам скористатися нашою добіркою страв з молодої картоплі. 10 кращих рецептів — відмінний спосіб поекспериментувати на кухні. Як зварити, посмажити і запекти найпопулярніший овоч? Не просто підказки, а ціле меню!

З кропом


Складові:
0,5 кг молодої картоплі
30 г вершкового масла
1 пучок кропу
сіль, перець за смаком
Спосіб приготування молодої картоплі з кропом:
Очистіть картоплю і розріжте великі плоди на кілька частин. Залийте водою, додайте сіль і варіть 25 хвилин після закипання.
Злийте воду, додайте до картоплі масло і порізаний кріп. Посипте перцем і подавайте молоду картоплю з кропом.
З італійськими травами


Складові:
1 кг молодої картоплі
1,5 ч. л. солі
1,5 ч. л. італійських трав
2 ст. л. оливкової олії
Спосіб приготування молодої картоплі з травами:
Очистіть картоплю. Якщо вона велика, розріжте на кілька шматочків.
Посипте сіллю і італійськими травами. Полийте олією. Добре все перемішайте і пересипте в форму для запікання.
Поставте в духовку на 35-40 хвилин при температурі 220 ° С.
З цибулею


Складові:
0,5 кг молодої картоплі
30 г вершкового масла
1 ст. л. соняшникової олії
2 зуб. часнику
1 цибулина
0,5 пуч. зелені
сіль, перець за смаком
Спосіб приготування молодої картоплі з цибулею:
Використовуйте в приготуванні дрібну картоплю. Залийте її водою, вимийте.
Варіть 8 хвилин після закипання. Злийте воду.
Розігрійте на сковорідці вершкове масло і соняшникову олію. Перемістіть картоплю на сковорідку. Обсмажуйте до золотистого кольору.
Окремо обсмажте подрібнений часник і цибулю півкільцями. Змішайте з картоплею за 5 хвилин до готовності. Посипати подрібненою зеленню.
З часником і прованськими травами


Складові:
0,5 кг молодої картоплі
3 ст. л. оливкової олії
3 зуб. часнику
сіль, перець, прованські трави за смаком
Спосіб приготування молодої картоплі з часником:
Помийте картоплю. Можна не очищати. Великі плоди розріжте навпіл.
Додайте дрібно нарізаний часник, сіль, перець, прованські трави і масло. Добре перемішайте і залиште так на 20 хвилин.
Запікайте молоду картоплю з часником 40 хвилин при 200 ° С, не накриваючи форму з картоплею фольгою.
З паприкою і сиром


Складові:
1 кг молодої картоплі
5 ст. л. соняшникової олії
100 г твердого сиру
3 зуб. часнику
0,5 ч. л. солі
1 ч. л. паприки
0,5 ч. л. суміші перців
0,5 пуч. зелені
Спосіб приготування молодої картоплі з сиром:
Очистіть молоду картоплю і наріжте її. Залийте на 10 хвилин холодною водою.
Злийте воду. Додайте сіль, паприку і перець, пропущений через прес часник і соняшникову олію. Перемішайте і залиште на 10 хвилин.
Застеліть деко пергаментом, перенесіть на нього картоплю і посипте тертим сиром.
Запікайте 30 хвилин при 200 ° С. Перед подачею посипте молоду картоплю з сиром зеленню.
Зі сметаною


Складові:
0,5 кг молодої картоплі
3 ч. л. сметани жирністю 33%
50 г твердого сиру
0,5 ч. л. пшеничного борошна
2 зуб. часнику
1 ч. л. соняшникової олії
сіль, перець за смаком
Спосіб приготування молодої картоплі зі сметаною:
Очистіть молоду картоплю, залийте холодною водою на 10 хвилин.
Змішайте сметану, борошно, пропущений через прес часник, перець і сіль.
Змастіть деко олією, перемістіть картоплю на нього, полийте сметанним соусом, посипте тертим сиром.
Запікайте молоду картоплю зі сметаною 35 хвилин при 180 ° С.
В мультиварці з вершковим маслом
Складові:
0,5 кг молодої картоплі
30 г вершкового масла
50 мл води
сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
Очистіть молоду картоплю і поставте її в чашу мультиварки. Додайте води.
Переведіть мультиварку в режим «Пароварка», включіть і чекайте 20 хвилин. За цей час вся рідина випарується.
Тепер додайте вершкове масло і переведіть мультиварку в режим «Випічка». Коли масло розтане, закрийте кришку.
Через 7 хвилин перемішайте місткість чаші, почекайте, поки картопля підрум’яниться.
Смажена молода картопля


Складові:
8 молодих картоплин
2 ст. л. соняшникової олії
0,5 пуч. зелені
сіль, перець за смаком
Спосіб приготування смаженої молодої картоплі:
Добре промийте картоплю (шкірку можна залишити). Наріжте її кружечками або соломкою.
Розігрійте олію на сковорідці, додайте картоплю. Обсмажуйте до золотистого кольору.
Посоліть і поперчіть смажену молоду картоплю за 5 хвилин до готовності. Зелень (базилік, майоран, орегано або кріп) додайте в кінці для аромату.
З куркою


Складові:
3 курячих стегна
0,5 кг молодої картоплі
3 зуб. часнику
3 ст. л. оливкової олії
1 пуч. свіжої зелені
сіль, перець за смаком
Спосіб приготування молодої картоплі з куркою:
Натріть курячі стегна сіллю, перцем і пропущеним через прес часником. Залиште маринуватися на годину.
Очистіть молоду картоплю. Розріжте кожен плід на чотири частини. Полийте олією і посоліть.
Пересипте картоплю в форму, зверху викладіть стегенця та накрийте фольгою.
Запікайте 45 хвилин при 180-200 ° С. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 8 хвилин.
Посипте готову страву зеленню.
З грибами


Складові:
0,5 кг молодої картоплі
250 г печериць
1 цибулина
3 ст. л. сметани жирністю 33%
0,5 скл. води
1 ст. л. пшеничного борошна
60 г твердого сиру
1 ст. л. соняшникової олії
сіль, перець, прованські трави за смаком
Спосіб приготування молодої картоплі з грибами:
Очистіть молоду картоплю. Залийте водою. Додайте сіль і поставте варитися до готовності.
Помийте гриби. Розріжте на чотири частини. Обсмажте їх на соняшниковій олії. Коли рідина випарується, додайте нарізану півкільцями цибулю, прованські трави, перець і трохи солі.
Коли цибуля стане м’якою, додайте сметану, перемішайте і протушкуйте.
Розведіть борошно водою, перелийте на сковорідку, накрийте кришкою і тушкуйте 3 хвилини.
Дрібно натріть сир, пересипте його на сковорідку, змішайте все.
Злийте воду з картоплі, зверху додайте грибний соус, протушкуйте в каструлі 2 хвилини і подавайте.
Ви вже знаєте, як смачно приготувати молоду картоплю для сім’ї та гостей. А що до неї подають? Є маса різних варіантів: літні салати, домашній соус, пікантна закуска — вибирайте щось одне або ж все відразу, і ви точно не помилитеся. Діліться добіркою рецептів з молодої картоплі та свіжих кулінарних ідей.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі