Шоколадний торт з сирним кремом – ідеальний десерт за 30 хв
Інгредієнти:
какао – 50 грам
пшеничне борошно – 70 грам
щіпка солі
курячі яйця – 4 штук
цукор – 100 грам
вершкове масло – 60 грам
чайна ложка розпушувача
Для крему:
сир – 250 грам
згущене молоко – 80 грам
цукрова пудра – 50 грам
вершкове масло – 150 грам
Для просочення:
вишня – 100 грам
вода – 1 стакан
цукор – 2 столові ложки
Приготування:
У чашу міксера вбиваємо яйця, додаємо цукор і щіпку солі. Все збиваємо до пишної маси. В отриману масу додаємо вершкове масло і ще трохи збиваємо міксером. Пшеничне борошно і какао просіваємо в миску, додаємо розпушувач і все перемішуємо. Отриману суміш вводимо в яєчну масу і збиваємо до однорідності.
Деко застеляємо пергаментним папером і промазуємо вершковим маслом. Виливаємо на нього бісквітну основу, розрівнюємо і ставимо в духовку, розігріту до 220 градусів. Випікаємо протягом 6-8 хвилин. Готовий бісквіт охолоджуємо і звільняємо від пергаментного паперу. Акуратно зрізаємо краї і бісквіт розрізаємо на 4 частини.
Залишки бісквіта перемелюємо в блендері. Беремо вишню і перекладаємо в невеликий сотейник. Додаємо до неї цукор і вливаємо воду. Сотейник ставимо на плиту, доводимо до кипіння і проварюємо протягом 5 хвилин. Готовий сироп проціджуємо через сито. Сир кладемо в чашу блендера, додаємо згущене молоко і перемелюємо до пастоподібного стану.
У чашу міксера кладемо вершкове масло, додаємо цукрову пудру і збиваємо до однорідності. Додаємо до нього сирну масу і ще раз збиваємо. Збираємо торт. Беремо корж, просочуємо його сиропом і промазуємо підготовленим кремом. Зверху викладаємо кілька вишень і накриваємо іншим коржем.
Таким чином збираємо весь торт. Зібраний торт промазуємо з усіх боків кремом і обсипаємо підготовленої крихтою. Зверху прикрашаємо на свій смак. Готовий тортик ставимо в холодильник на 1 годину, а потім подаємо до столу.