Сирні крокети зі хрусткою скоринкою та тягучим плавленим сиром всередині – пальчики оближеш
Інгредієнти:
сир твердий – 300г;
плавлений сир – 1 шт.;
яйця – 4 шт.;
батон білий – 1 шт.;
цукор – 6 ст. л.;
олія – 3 ст.л.
Як приготувати хрусткі сирні крокети з плавленим сиром
Готуємо панірувальні сухарі:
Нарізаємо батон на кубики.
Підсушуємо їх у духовці
Перемелюємо в блендері в крупну крихту.
Готуємо крокети:
Яйця добре промиваємо, відокремлюємо білки від жовтків.
Кладемо білки на 10 хвилин у холодильник.
Збиваємо в міцну піну.
Жовтки змішуємо з водою в пропорції 1 ст. л. на жовток.св
Натираємо обидва види сиру на тертці.
З’єднуємо сир з білками, обережно перемішуємо. Можна додати в сирну масу дрібно нарізану зелень.
Формуємо із маси кульки та кладемо в холодильник, щоб вони краще «склеїлися».
Через 15-20 хвилин виймаємо кульки з холодильника й обвалюємо їх у панірувальних сухарях, потім опускаємо в яєчний жовток, розведений з водою, і знову обвалюємо в сухарях.
Розігріваємо в сотейнику рослинну олію і обсмажуємо в ній сирні крокети до утворення світло-коричневої скоринки.
Виймаємо крокети та викладаємо їх на паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир.
Смачного!