Сирник “Львівський”. Нарешті я знайшла ідеальний рецепт сирника!
Складові:
сир (використовувала 0%) – 500 г
цукор – 2/3 склянки
яйця – 3 шт.
цедра лимона – 1 шт.
крохмаль – 1 ст. л.
в’ялена журавлина.
Для штрейзеля:
вершкове масло – 80 г.
цукор – 1/3 склянки
борошно – 2/3 склянки
какао – 2 ст. л.
Приготування:
Сир, цукор, яйця – розтерти в однорідну пишну масу, додати крохмаль, цедру лимона, ретельно змішати. Повинна вийти пишна кремоподібна маса. Додати журавлину, перемішати.
Приготувати штрейзель: вершкове масло натерти на тертці, додати борошно і цукор, руками перетерти в крихту, додати какао, розтерти до однорідності.
На дно форми для запікання викласти половину шоколадного штрейзеля, потім сирну масу, ретельно розрівняти лопаткою, щоб не було порожнеч, і накрити другою половиною штрейзеля.
Масу викласти у форму. Випікати 45 хвилин при 190 град.
Готовий сирник піднімається вище форми і відстає від стінок.
Повністю остудити, не виймаючи з форми. Сирники необхідно настоятися годин 5-6, він стає щільним. Смачного!